Thank you for dropping by. Love you!

Jul 29, 2011

tips nak dapatkan pujaan hati.

Hello. Assalamualaikum.


Walaweyh, entri gedik ke ni? TAK la. Actually aku baru aje terbaca pasal ni dalam majalah. So, saje-saje nak share. Sharing is caring kan? Semoga korang berjaya dalam sesi meng-adjust awek @ pakwe! wink wink ^_^


Tips nak menge-date
Hehehe.

Buang rasa malu


Berusaha mendapatkan nombor telefon dia dari kawan-kawan

Sapa atau tegur si dia dengan sopan @ ajak berbual.

Jangan kelam kabut @ gabra depan dia (buat malu aje)

Jangan paksa si dia terima kehadiran korang, at least bagi dia sedikit masa untuk terima korang sebagai kenalan dia

 Kalau dia reject korang, tunjukkan kesungguhan dan keikhlasan korang nak berkawan ngan dia

Kenali sikap/karakter dia, so that senang untuk korang dekati and amik hati dia

Be positive dan terima dia seadanya

Ajak dia keluar date bila korang dah beransur-ansur kenal. Jangan la pulak kenal hari ni, esok dah ajak date. Tu berburu-buru namanya.

Kalau korang berani, mintak la izin ngan family dia untuk ajak dia keluar. Ini akan menampakkan ke-siyes-an korang (ni dah tahap siyes kentang dah ni)


Ha, amacam? Dah bersedia nak ajak aku date? Haha. Just kidding :)

p/s : tak tau la tips boleh pakai ke tak. Aku sendiri pon belom pernah date mengedate ni. :P

c ya!

14 comments:

Jiejah Gorjes said...

errr mengikut tilikan air mata kasih, tips ni tak berapa efektik tuk dipraktis kan oleh org pmpn ngeeeee

nadia fatihah said...

@jiejah gorjes : hahahahha, ha'ah, lagipon jarang pompuan yg mulakan dulu kann? :P

Shah URL said...

semoga para single di luar sana dapat manfaat ekekekke.
apa pon kena buka pintu hati lu.. yg 1st tu dorg selalu failed [ hilangkan rasa malu :P ]

nadia fatihah said...

@ shah URL : erk? yeker? haha, sy pon pemalu sebenarnya. :P

ifwat said...

hahaa.. siap bagi tips kat orang lagi.. diri sendiri msti pnah cuba kan? hee :D

nadia fatihah said...

@ifwat : hahaha, xde la. baru je terbaca sal ni. so sy share la..mne pernah wat mende2 alah nii.aish. hahaha

kaizen said...

tq for the tips!!!

*leh la meng-ejas aweks2 pasnih... hehehehe

latest entry 2 Benda yang Blogger TAKUT & Urban : Camera Paling CANGGIH

ifwat said...

eleh, yer yer je tak penah apply benda ni.. :P

ZIPPO MILLER said...

Sy sokong Usul di atas..heheh tapi betul gak langkah2 tu

nadia fatihah said...

@kaizen : hahaha, kalau tak berjaya jgn salahkan sy :P

nadia fatihah said...

@ifwat : yerrr betul!!! hahaha

nadia fatihah said...

@zippo miller : erk? mesti selalu buat nii. hahahaha

Shah URL said...

ye malu ke? :P malu ngan sape? ekekeke

nadia fatihah said...

@shah URL : malu ngan orang yang baru kenal..dah kenal lama2 lain pulak jadi. HAHAHA