Thank you for dropping by. Love you!

Jul 6, 2011

hurt.

Hello. Assalamualaikum.

Before i go further on this, please take note yang aku nak bercakap hari ni secara general keyh. Harap no heart feelings ke ape ke. Peace ^_^


Have you been hurt by someone? Or should I ask u, have you ever hurt someone's feeling?
The answer is absolutely yes, right? No one is perfect. No one could run from doing any mistakes. Sometimes, we never mean to hurt that 'someone' but things happen without we even realize it. Kejam ke kalau macam tu? Kejam ke, sedangkan kita sendiri pon tak sanggup nak dilukai, takkan la pulak kita sanggup nak lukai perasaan orang lain kan? Okay, secara generalnya, sometimes as a human being, yang penuh dengan ke-tak-sempurnaan ni, tak kira la dengan the special one ke, girlfriends ke, boyfriends ke, family ke, member ke, mesti kita ada wat salah kan? Ye, bila dah sayang, semua tak kena. Orang kata, marah itu tandanya sayang. So, wat pe nak heartfeeling-heartfeeling sebab orang marah untuk kebaikan kita. Peace ^_~

Tapi kadang-kadang ade jugak jenis manusia yang memang sengaja nak sakitkan hati orang. Korang pernah jumpa tak orang macam ni? Kalau aku jumpa la orang macam ni depan mata aku, memang dah kena cepuk lah dia tu haha. Jenis manusia macam ni memang tak boleh nak bagi muka sangat. Ape dia ingat dia tue hebat sangat la, boleh buat orang lain menangis, meraung. Sedangkan dia tak tahu, sekali dia buat macam tu, seribu orang terasa macam nak balas dendam kat dia.


Hm. Most of the time, when we talk about being hurt, or heartbroken, these must be linked with somebody in a relationship right? Adat la orang bercinta, kalau tak gaduh tak sah. Tu belum jadi laki bini lagi huhu. Tak masuk lagi dengan kes curang or whatsoever.     Sanggup pulak dia nak sakiti perasaan boyfie or girlfie dia sebab orang lain. Tak sedar ke dia yang dulu, susah senang dia, sakit dia, merajuk dia, kapel dia tu jugak yang amik berat. Tapi, kalau korang terasa macam dah tak suka sangat, better tell your partner the truth. The truth will hurt him/her but keep on being silence and cheating will hurt them more if they found out the truth by themselves. Aku memang faham perasaan orang yang being hurt by his/her couple ni *walaupun aku tak pernah kapel hoho. Aku tahu memang sakit sangat, kalau tak, takde la pulak sampai ada yang nak kelar tangan la, terjun bangunan la, makan pil la, pape tah lagi. Hm. Banyak pulak aku membebel. Senang cerita, moral of the story nya, jangan la korang bagi harapan dekat orang kalau dah taw korang tu bukannya sayang sangat kat dia. Jangan dok ajak orang kapel ke ape ke, kalau dah sedar yang diri korang tu tak sedia lagi nak bagi komitmen kat dia SEORANG je. Ok? *ni bukan marah, tapi sekadar nasihat.

Kalau korang nak tanya aku, YES, I admit I'd been hurt. Bukan sekali, tapi banyak kali. Reasons? Banyak sangat, so xpayah la nak cite. But something for sure is, aku terluka bukan sebab boyfie ke ape, but mostly because of my family. Well, adat la kan. hoho. So for those who being hurt by someone, just forget what he/she had done to you. Yes, once we've been hurt, it's not easy to heal it, but at least we try. Start a new day, find the true happiness, find someone that appreciate you the way you are. -.-'



okeh, gtg.
tapi sebelum tu, read this ;


“I have learned now that while those who speak about one’s miseries usually hurt, those who keep silence hurt more.”- C.S. Lewis


“Being hurt by someone you truly care about leaves a hole in you heart that only love can fill.”- anonymous


“Spiteful words can hurt your feelings but silence breaks your heart.”- anonymous


“There’s always going to be people that hurt you so what you have to do is keep on trusting and just be more careful about who you trust next time around.”- anonymous


c ya!

6 comments:

azeelia azman said...

mengantok ak baca entry mu neh.selang gak seket3.byk bebenor so3 perenggan.hehe.

terluka itu memang selalu lah noya wei.hahaha.

nadia fatihah said...

hahaha.nk selang gano, 1 perenggan 1 ayat. huahuahua~

hoho.terluka sokmo. :p

azeelia azman said...

buat lahh ayt pendek3.hahahaha.dulu ahh..cececehh.loni ak xterluko seket habuk pommm.hahahaha. :P

nadia fatihah said...

hahaha. xleh la. dei aku taip xleh nk breti. :p

well, no man no cry. hahahahha

azeelia azman said...

yesss noya. no man no cry. no money baru cry cry. hahaha.

nadia fatihah said...

hahaha.cry without song! hahahahha