Thank you for dropping by. Love you!

Dec 16, 2010

ohh hati !

salam, HYE !

stelah skian lame x ber-blogging kerana malas, akhirnye aku kuatkan jugak jari-jemari aku untuk mengposkan sesuatu kt MR.belog neh. lame gyller haku ta update blog neh kan? *cehh,bajet HOT! konon la ade org follow sgt perkembangan aku* haha. :P

emm, entah hapehape aku nk membebel kat cnie. tapi yang pentingnya aku nak korang tawu yang aku nga boringgg yang amatt skang neh. *walopon keje bertambun nk kene seapkan. rumate aku lak sume da blah, pegi GIANT la, pegi bank la.. aku? stay alone at room. hentah mane hilangnye mood aku ary neh. sjak smalam lagy kot, tade mood memanjang. kesian gyller dowh kat owang skeliling aku. abes aku tempiaskan mood bongek ni kt diorang. agaknye, mood x elok ni symptomsymptom owang nak menopaus x ? *harapharap x. haha!

OK, ary nie, untuk kesekian kali nye, aku nk bukak cite sal aty dan perasaan stelah skian lame aku zipp-kan mulut aku untok mende yg bilabila mase ajew boley spoilkan mood aku nie. ye la kan, kan da ckop umor. so, boley jew la nk menggatal sketsket. haha! 


tapitapi, can u answer me first? cinta tu perlu ke? sayang tu perlu ke? kasih tu perlu ke? hurmm..wondering. agaknye, orang yang ber-cintancintun nie ta cukop kaseh sayang mak ayah kot. haha *kiddim. dont be angry ya? :p

OK. aku memang seorang yg secara kasarnye korang nmpak cam tade perasaan. but i do! i did love someone, ONCE!*once upon a time. but i get frustrated. keeping that nonsense feeling alone, made me hurt so much. ye la, kawan aku cakap, ustazah ade cakap kt dye,

' menyimpan perasaan pada seseorang, dan tidak menghebahkannya kepada public, merupakan suatu pahala '

so, aku pegang la katakata ustazah tue. no one knows. but since aku da free skang nie, aku cite la kat korang. urmm..
one thing is, aku ta percayakan wujudnye cinta sejati. hentahla, walopon mende tu la yang sangat owang dambakan, especially girls including me, tapi aku ta rase mende tu wujud. kalo ade pon, satu dalam sejuta. nak nak lagi kat zaman kite ni, zaman IT. nak ape je, sume boley. asalkan ade uwang dan keinginan. yes, i do believe that jodoh dan ajal TUHAN da tentukan. setiap manusia tu, pasti ada pasangannye. dan kalo ade jodoh, ta kemana nye. cume kite perlu la ade usaha gak nak mencarinye.


however, frankly speaking, i dont trust boys. benci this feelim. hentah la, setan mane yang hasut aku sampai aku berfikiran negative kt sume laki. aku ta rase yang laki boley jadi setia. nak nak agy bila jumpe yg lagy lawa, comel, kiut miut dari aku yang amatamatamat burok ni. -_-  *aku bukan nye ta bersyukur, tp mengakui kedaifan diri.

citacita aku sbelom datang KMK, tanak admire sapesape..tapi skang neh ? entah la..hard to explain by words. susa kan jadi seorang aku?


enuf dulu.
see ya soon!
t8 care
daa~


Nov 26, 2010

TENsion ?

salam. hye!

da beberape ary x update MR.belog kesayangan aku neh. ary terasa nk posting lak. sminggu datang ke KMK, da macammacam assignment aku dapat. n the date line is next week. nak tanak kena la aku seapkan..aduh duh duhh~~ sakit jiwa gile kot ! projek bi lagi, math lagi, pastu nk study untok quizz lagy. end-up aku masuk spital gile lagaknye. hahaha!

pasal MATH ~
bley imagine tak kalo korang kena wat folio tentang subjek MATH. lebih specific lagy, topic MATRICES !
aduh, da la kena wat lam bahasa melayu, bahasa kebanggaan aku. haha!

pasal BI ~
aku rase cam x puas aty gile. time second sem ni la macammacam axtivity diorang nak wat. memangla nk train cam dok kat u, tapi xyah la bagi task yg dilabel sebagai bodoh oleh aku n rakanrakan. *sory, ayat agak keterlaluan. :DD nk suh wat choral speaking competetion la, survey kt kolej la, product promotion la.. aduhhhhh! kang aku xwat kang, abes burn markah lak.. waa~~

dengan ini diisytiharkan bahawa aku ;
nurnadia fatihah binti shamsudin
sedang STRESS tension TERTEKAN.
somebody help me plis.
plis ask PENGARAH to stop all this nonsense thing.
uwaaaa~~~

pape pon,
wish me best of luck guys ;)

enuf dulu.
t8 care.
:D

Nov 20, 2010

selamat untok KAMU ^_~

salam, HYE!

agak lewat untok aku post pasai ni. da nak masuk ary laen da pon..tapi ta kesah la sebab aku da wish awalawal agy kt tuan empunyer diri. HEHE.
ary neh adalah ary ulangtahun DUA orang SAHABAT KESAYANGAN aku.

FRIDAY ; 19 NOVEMBER 2010.

OK, the first one is NIK AFIQ NASRIN NIK ROSLI.
seorang kawan yang agak gilew2 dan menyengalkan. org klate kate " sumbakk". haha! first aku kenal dye mase form 4,  first year dye pindah masuk skolah aku ; smka melor. first tengok agak la menyampah aku ase, sbb cam sombong kot. tp bile da satu kelab (kelab taekwando), kitorang makin close n then kawan sampai skarang. OK, ta nak da cite panjang2..t dye pasan. haha.
ni la nik apiqq tg senget. ensem x ?
kalo suke, mintak izin ngn sy dulu. huahua~~
OK, the second one is NUR ASSYIFAQ M. NAZERI.
aku knal pon mase form 4, new student kt skolah aku. n seingat aku, aku sorang je yang suke panggil die 'assyi'. haha.
xpe,laen dari yang laen..kalo aku xde, mesti dye rndu ngan panggilan tu. hahax~
yg paling xley blah, assyi sememangnye seseorang yg sgt SUKAR untok FAHAM. hahahaha!.
ore klate oyak, 'arial pendek' wakakaka~
maseh lg single n xtaw la available o x. ask her urself lah. hahaha!
ni la assyi. comel kan? mesti la,,kawan aku, :D
OK, time to make a wish. haha!
to both of my beloved frens ~

gudluck n all da best in your life.
may luck be on your side always.
hope we'll friend till forever.
enjoy ur life, no worries till end OK?. haha :D

lastly . I LOVE YOU both damn much. muaxxxxx :)


Nov 19, 2010

EIDul adha ~

salam. hye.

today is da 2nd day fer eidul adha. n i'm not go-wing anywhere. just staying at home, watching da lembu being sembelih, n helping mom out at the kitchen. letih siot kot babe...espeselly time tlg umi aku cuci perut lembu. sumpah lembu xsenonoh..bg lelah kt aku je. haha! tapi 2 kire ok la kan dari dudok aje tgk ore wat keje. tu name die x MEN-cabar. hahax~

sumthing fer sure, aku hepi tp sedih *paradoks* . hepi sbb famili aku sume gather kat umah, then sedih sbb aku d declare kan sbgai temporary BIBIK. eee uu. =p sumpah letih wooo, rase cam xleh nak kire ngan jari bape kali aku kena sapu lantai lam rumah dalam mase se-ary..tapi kalo d fikirfikir-kan baleq, hebat gak ahh aku..wonderWOMAN ? haha. berlagak siot.. =p

malam neh patutnye mak sedara aku from kL datang umah. saje je katenye, nk datang melawat. dye datang klntan sebab esok nk p majlis kawen sape entah. so alangalang tu, nk singgah umah aku kejap. tp tggu pnyer tggu, ta sampaisampai. haha! kejam siot kot. abes berpeluh aku kemas umah :P ermm, cakap pasai kawen ni, rase cam jeles lak tgk orang kawen. aku neh bila la plak eh? *gatai. winkwink ^_~

haha. enuf enuf.
t8 care.
nunite.
:D

Nov 16, 2010

STALKER ?

assalamualaikum. hye !

well, posting fer today is about STALKER. u all taw x ape itu stalker ?

stalker is
1.A person who engages in stalking. Originally meant a tracker and hunter or guide of game.

2.A person who secretly follows someone, sometimes with unlawful intentions.

hahaha. cam bangang je p susahsusah google maksud perkataan alah tu kt wikipedia. =P
hurm mesti korang pelik nape tetibe aku post pasai neh. hahha. aclty aku bosan. so teringat lak kat hobbi aku yg satu dalam seribu ni. STALKING. =P
aku suke stalking wall kengkawan kt FB. korang jgn misunderstand lak. just for fun je. nk taw perkembangan diorang. wakaka~
sharing some feeling while stalking wif u, i tell u what, stalking kekadang bley wat kite senyum sorangsorang, sakit aty sorangsorang, sedih sorangsorang. ye la,,nk habaq suke kt owang tu da ta mampu, hanye stalking je la yg TERmampu.
*opps. statement tersalah taip tu. huahua~
kekadang jugak,,stalking bleh sebabkan kite misunderstand kat somebody tu. ta kesah la kawan ke, sapesape ke.
aku plak..
da addict nge mende alah ni..stalking molking wall orang especially kt fb. kekadang tuu, orang yg aku xbpe kenal pon aku stalking gak. pasangan-pasangan merpati dua sejoli kt kolej, majoritinye aku kenal. ye la,,stalking pnyer pasai. *padan muke kan, suke mencapub sgt. skg kan da jd mgsa aku. amekk ko! hakshaks~
mgkin orang xsuke bile dstalking,, even aku sendiri pon x bape suke. rase macam hak privacy d ceroboh. tapi tapi tapi..kalo x nak org taw x payah la nk publish mende tu kt public an? btoii x ?
*cubaan membackup diri ni* hahaha!

OK, ak suke stalking.
tp ak x suke d stalking.
x rase nk bagi penampar ke kt org macam aku neh? haha.

p/s : segala coretan diatas adalah kerana aku buhsan. kiddim is under progress. haha

OK then. enuf enuf.
t8 care.
buhbye :)

dalam byk2 kafe kat kampus, suka makan kat kafe mana? kenapa ye?

haha. sory dude, kt kampus ade 1 cafe je. since kitrang dpt makan free. haha.

btw, thx fer asking. :D

tanya jgn ta tanya.

suka tak orang2 kelantan? sesetengah org anti benar dgn org kelantan. anda?

well,,u're not supposed to asked me this since i'm kelantanese too. for sure la kan i like kelantanese. hahaha. tp fer certain cases, ade gak xsuke pasal org kelantan. biasela, laen orang, laen cara. so, just accept them as they are. one thing i dun like bout org kelantan is, SUKA makan mende2 manis. eiii uu . haha.

thx fer asking me Q.

tanya jgn ta tanya.

boleh berkenalan?

good Q. haha. boley jew..berkawan biar beribu ;)

tanya jgn ta tanya.

Nov 13, 2010

MUET

salam !

finally MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST is over. waaa~~ sigh of relief. haha!
however, unsatisfaction occur among the candidates since the essay title fer extended writing is ;

in an arranged marriage, the choices of a husband or wife is made by parents or elders. what do you think of this practice in today's society ? discuss.

hurm. i feel like to throw away that paper into the dustbin. haha. i'm blanked. no points to write, so i just staring at the one of the handsome prefect. haha! *gatai nooe* :P
whatever it is, i wanna say HOOREYYY! becoz theres no need fer me to face the MUET things again. ;)

NOW,
just sit and wait till the result will come out. hope to get the best result eventhough i couldnt manage to answer it very well :p

OK then.
gotta go.
t8 care :D

Nov 7, 2010

what is your name

hurm,,this question is not suppose to be asked actually. its already stated in my blog. however, i'll answer it anyway. my name is nurnadia fatihah. people called me nadia. n some of my friends( not some but all actually), call me noya.

nyway, thx for asking me question. :0

tanya jgn ta tanya.

new diary

SALAM. HELLO. HAI.

it's now 3.50pm n i've safely arrived at my lovely kolej mara kulim. haha! hurmm..what a bored day. there's nothing fer me to do since i've arrived in here early in da morning. after washing all the clothes i just stay in room and take a nap. great idea to update blog suddenly come.  ^_~ .

OK, tomorro, 8th nov will be the second sem registration day fer all the matrixx n this really annoys me. how come they only give us just a week to refresh our mind, heart n soul after struggling fer da sem 1 final exam?there's another thing, i'm sick of b class n there's no reason why i'm like dat. erggh~ i'll turned up crazy continuing life like dis.
whatever it is, tomorro will be a new diary fer me. hurm,,a little frustration comes to mind when i couldnt manage to answer my PSPM well. well, starting from now onwards there will be no more postponing assignment, less enjoy and more study. haha. hope this is not only kata-kata manis ku. hahaha !

btw, gudluck to all friends. my college friends, my old lovely friends..
u too guys~
pray fer me. :))

thats all.
t8 care :D

Nov 4, 2010

long time no news..

haha.
salam.

lame gilew ta update blog.
cbuk ngat ngan final exam. then, lepas final lak, ive join a camp kt hutan belum. baleqbaleq umah jew, demam smpai ta leh bangun. hari ni baru ade kudrat nk update blog. hurmm.. since da lame aku ta update blog neh, so byk mende ak nk cite kt korang. either u like it or not, aku nk cite gak. muahaha ~

first cite ;
pasal final exam.
ergghhh, asalnye ak tanak cite sal mende neh tp tape lah. mende da jadik kan. study dah, usaha pon dah, so skang neh cume leh doa n tawakkal je la. btoi x ? actly, aku agak frust la ngan final exam ary tuh. entah nape, aku xleh jawab paper math padahal math la satusatu ye paper yg ak bleh score kalo compare ngan yg laen. entah la, ter-OVER confident kot. bio lak, aku xstudy sgt. mklumla, bio paper last. aku lak ta saba-saba nk cuti, so aku amik mudah je paper objektif tu. last2, hampeh. target ; 10/40 fer objective paper. ha-ha !
tapi walopon agak mustahil, omputih ckp ; IMPOSSIBLE, tp aku agak mengharapkan dpt 3.5pointer n above la. midsem ary tuh da melepas. tolong la TUHANKU :) palingpaling command pon, 4 flat da okei dh. hahaha :p malu giler kot ngan rumate aku, spm xla tggi sgt, tp manage to get 4 flat. ak neh ? ore klate oyak. RETI MAEN JAH. hahaks :p

second cite ;
pasal kem PPL
waa~~ sonok gilew kot nk citer pasal kem yg aku rase yg sgt menarik pernah aku join. best giler kot..kem PROGRAM PENDIDIKAN LUAR, kat hutan belum, PERAK. 27hb tue aku n the other camp members btolak dari kolej ke jeti tasik banding untuk tggu FERI tersayang kami.then baru la kitorang bertolak p pulau kitorang ; PULAU MARA a.k.a PULAU TIKUS. kat sana la macammacam yg kitorang wat.
banyak mende baru yg aku experience. berkayak, abselling, flying fox, berakit, jungle trekking, jumpe org asli ? haha. satu pengalaman yg agak menarik bagi aku. n aku berani kerat jari ah, orang laen pon feel the same way. nak2 plak 8 org je laki yang join. lagi la menarik. walopon habes muka aku sunburn n tangan aku saket2 n badan aku luke2, tapi kire berbaloi ah. agaknye bile lg la aku nk join lg kem cam ni. teringin nk ajak kawan2 skolah dulu p sana. tp bukan untuk camping, untok suke2. haha. best la kot dok tepi tasik.. tp yang paling mengerikan, 4 mari x mandi. hahahaha. *pengotor siot*
pengalaman yg paling aku xlupe, time abselling. tinggi gilew kot gunung tue, da la x rata. all the way turun, aku cume pikir kt umi aku jew. mane la taw kot2 pendek umo. haha. kayak lak mmg best tp agak sakit tuk aku nk mendayung. ye la, 3 jam kot kitorang kayak. ta leh blah la ckgu pon. igtkan balik tue diorang tunde, tp hampeh. angan2 hanye tinggal angan2. haha :p
tp 1 mende aku xsuke, kitorang kena wat report bertaip pasal kem tue.
arghhh. MR.burn, kamu sungguh byk songeh :P

menuju ke PULAU MARA.

malam last.

feri kesayangan KAMI .

sunggoh menarik :)

abselling. first time tu kot :p

naek bot bersama ABAH.

jungle trekking. TOK WAN as a guide.

okeh lu. stakat neh tu je la cite yg aku ade.
salam perantauan dari nadia.
haha :)
t8 care.
c ya!

Sep 18, 2010

sebelom pergi~

hai. assalamualaikum. ahlan wasahlan to my belog.
*entah kali ke berapa dh. haha!*

act, da lame nk post pasai neh. tapi selalu jew lupa..ermm,bila umo da meningkat neh, ingatan pon da tak seberapa dh. haha! *bajet tua*
so, sementara aku maseh ingat neh, aku nk wish
++ SELAMAT PERGI++
++SELAMAT BELAJAR++
++SELAMAT MENYESUAIKAN DIRI++
++SELAMAT BERJUANG++
n lastly
++SELAMAT KEMBALI++
to kawankawan, temanteman serta sahabat aku yang aku p mesir esop.
aku rase cam terkilan gilew sebab ta sempat nk jumpe diorang dulu sebelom pergi.
nyway, aku sentiasa doakan korang sentiasa baekbaek kat sana.
n korang ingatingat la kat kitorang kat cni selalu ek.
gonna mish all of u a lot :((


apih ++wanie++raz++pajana++azfar



azfar ^_~

hafiz :D

wanie :))


aku arap korang akan berjaya ky sana.
doakan kejayaan aku kt cni gak. walopon kt kmkulim x la se-tough kt tempat korang, tp paham2 je la. aku kan x pandai cam korang :((
INSYAALLAH, taon depan aku ikot jejak korang. fly p australia lak. hahaha.

nanite.
t8 care.
luv u lahh.
<3

Sep 17, 2010

coretan terakhir~~



second hi! fer today.
haha :)

ermm, last nite aku kat umah. aku nk manfaatkan mase ngn famili aku betol2. however, aku curicuri sket mase untok mengpos sumthing kat blog kesayangan aku neh. bila da baleq ke kulim, da tade mase nak update2 belog. naknak lak, sbulan lagi PSPM ++MUET. musti bz gilew. hurmm..tapi kire ok lah, lepas tu dapat cuti baleq walopon sminggu jew.

dari jam lapan sampai jam sebelas aku cbuk cari barang. maklumla, bila da cuti lame, sume barang da ilang. entah kat mane aku letak..susa la kot nk carik. mak aku lak, mmg sedia fizikal mental untuk menambah keSTRESSan aku. seperti biasa, ceramah free aku dapat. haha! simpan punyer simpan, penoh satu luggage barangbarang aku. entah la barang pe yg aku sumbat sampai beg betol2 sendat. padahal baleq ai tu, aku xbawak balik byk barang pon. heish~


enuf dulu.
nanite.
t8 care.
^_~


last day~

olla!

hurmm..
ary neh ary last aku nk melepak kt umah, wat taik mata. esok da nak blah balik ke bumi kulim yang sangat aku 'cintai' tu. haha! opsss~ lupe nk gtaw, act bus aku xjadik nk btolak malam neh. kitorang postpone balik pagi esok. yeay! so, malam neh, aku nk tdo puaspuas atas tilam empukku. ^_~

ary neh agak sebok sket sbb ary yg last neh la aku nk packing baju, nk wat assignment, n ary neh gak la aku nk p beli barangbarang nak bawak p sana. in short, smua mende ak nk bwat ary ni :P mak ak lak da membebel 3 4 bakul dah. yela, bukan nk packing awal2. things that aku perlu kt sana sume lom beli agy. mne nak igt, asyik nk beraya ke keje aku. haha! tp sempat gak aku layan 2 cite korea. haha. best siot lah. :))

okei la.
enuf dulu.
t8 care.
:DD

Sep 16, 2010

2 more days to go~

hai semua.

ary neh da ary khames. n malam esok aku akan baleq ke kolej smula untok teruskan perjuangan aku yang dah tebengkalai bila da sminggu cuti ary raya kt umah. haha~
i'm sick of staying at home. something for sure i wont have any feelings to study or doing some revision. WTH? aduh duh duh~ final exam da dekat. aku neh lak, ta buat pape preparation lagi. how could it be? hmmm..
bila pikirpikir-kan baleq, aku rasa nyesal plak bila da beraya sakan sangat. sampai tak ingat dunia la kot. ha-ha! mungkin sebab bulan ramadhan da berakhir, so syaitan pon da bebas balik. dats y la aku lalai sangat kot. *bajet bukan salah sendiri. haha! *
assignment ak yang bertimbun neh lak aku blom sentuh langsung. bukan malas,tapi tlupe beg letak kt mana. *??* haha~ so ary neh, mission aku nk seapkan sume assignment yg lec bagi. ak brani kerat jari lah, be4 azan maghrib aku da seap sume. ye la, copy aje pon..bukan nk kena pikir ape. ahhaha~ dahsyat kan? nak wat cane, pandaipandai la untok hidop..:))
da malas aku nak membebel kat cni.
makin lama aku hadap lappy, makin jaoh la aku ngn buku.
hahax~

ok la.
enuf.
t8 care.
^_~

Sep 15, 2010

3 more days to go~~

hi ! wish u a very good monin (since now is about 2 am.hahaks~).

first of all..
since that i'm not greeting u officially yet before,
so SIR LUM MUD HURRY RARE YEAR,, maaf zahir batin
i wish to everyone either muslim o non-muslim.
well we're 1malaysia rite? :))

ermm..
something fer sure, this is the 5th day we're celebrating raya,
n fer all da members of my lovely family, the only 1st n 2nd raya is raya fer us.
ishhh,,belitbelit ayat aku.
i mean, ary raya yg seterusnya da x macam raya buat famili aku. mne tak nye, sume da blah,,balik umah masingmasing. tinggal aku,mami aku, n abah aku jew. pape pon, xkesah la,,sebab ktorang memang raya sakan.

neh sempat aku rakam beberapa pic untok titipan korang~



ouch, skang neh umah aku da x macam raya. people said; BACK TO NORMAL. haha~
aku pon plek, raya taon neh, x ramai bdak2 yang datang umah nk beraya. biasanya, bersilih ganti yang datang beraya, hinggakan naek menyampah aku ase sebab in-charge bahagian wat air. haha. nak je aku tggu depan pagar. kalo ade yg datang, terus je hulur duet raya, so xyah la susa2 wat air. ahaha~ kejam kan? :PP

bila raya da berlalu, aku pon da terpaksa memaksa diri yang sememangnya sentiasa terpaksa neh, untok wat assignment. ye la, break da nak abes,,keje lak bertimbun. this coming month, aku de final exam. walopon agak lewat berbanding kawan2 laen, tapi keSTRESSan aku lebih teruk dari diorang. maklumlah, aku neh kan memang lembab gile subjek membaca. t cane nak score ak punyer bio? alahai,,,cik siti. tolong la gue :((

well.
it's already late.
enuf fer now.
t8 care.
^_~

Sep 9, 2010

home cwitt home!

salam akhir ramadhan.
hehe

akhirnye, ary neh da ari last kite sume berpuasa pd taon neh..aku rase cam kejap glew jew sbulan.. tdo bangun, tdo bangun, da cukop sbulan. plus lak taon neh aku sbulan berpuasa kt kolej..so x merasa sgt la kehangatan bulan ramadhan. terlampau sebok ngan study, hinggakan puasa pon macam x puasa..
p kelas, then balik. take a nap, n bila da bangon, da  azan maghrib. malam lak, aku n kawankawan akn p join terawikh kt surau. diorang wat 20 tp bila da ckop 8 aku stop ah. ha-ha!. tu la rutin aku tiaptiap ary kat kolej..

2 3 ary sblom eidul break, kolej aku d serang ngan satu penyakit misteri. yg ntah pape pnyer pnyakit. n i'm one of da victim. :( sakit yg lau owang dengo, mesti gelak pnyer. SAKIT SENGALSENGAL SENDI. huahua~ lawak kan? cam penyakit owang tuatua jew. tp 2 lah kenyataannye. majoriti dak2 puteri jadi mangsa. termasuklah aku n cubemate aku. ntah pe punce. mybe kitorang pnyer DS (dewan selera) yg kotor, xpon kena serang ngan nyamok. ade spekulasi mnagatakan yg sakit camtuh adalah simptomsimptom CHIKUGUNYA. waaa~ takot siot weh. dah la da dekat ngan ary raye. urmm..aku da skip kelas se-ary due to this nonsense disease. pakcik sickbay antar ak p klinik. but, guess what the doc said to me?
'u neh sakit scara psikology. demam nk raya kot'
adoiii~ aku rase cam nk lempang ke doc india tuh. nk marah pon ade, lawak pon ade. ade ke patot dye bagi ubat gastrik kt aku. haha!

smalam aku btolak balik from kulim to kelantan around 12.30pm. nk balik tuh memang hepi, tp yg sedehnye, aku tade seat nk dudok. seat ade 40 tp kitorang sume 45. so terpaksa la merempat kt tempat tdo pakcik bas. skali bas masok lubang, alahai melambung ke langit la kitorang. haha. tp kire ok lah, pengalaman la katakan. hakhak~

sempat berpuasa se-ary kat umah..tp aku tak rase cam puasa. hepi giler bila sume kakak-kakak n abang aku da balik. terubat kesedihan berpuasa kt kolej yg terpaksa tahan perut dgn makanan yg ta bape menarik. huahua~ ary neh, akak aku nk buat ayam percik..perghhh! best siot la kot.. da lame mengidam nk makan mende tuh, tp puas aku ronda bazar ramadhan kt kulim, tp hampeh. dah la mahal siot. sate sbatang da se-inggit. adusss! boleh pokai aku kalo puase staon. :P

hokei lah dulu.
t8 care.
:DD

syawal kembali !

hye everybody!
:))

last nite, around 8.30 ..an announcement had been made by ... arghh. i'd forgotten his name lahh.
HARI RAYA PUASA @ eidul fitri date had been declared on friday,10th september 2010.
wahh, i feel so relief coz b4 coming home, there's one of my friends said that hari raya will be on thursday, 9th sept, meaning dat, TODAY lah. uhh, my baju raya were not completely sew by my mom yet lah. how come i can celebrate raya? haha. even thought there is not  a MUST, but it is sunat to wear new clothes during the raya day, . :PP

hari raya 2010's goal:
to get more duet raya from my sisters.
hahaha!

p/s :
aishhh.. berbelitbelit lidah aku nk speakim ong putes. haha.
well, biasela.. demam MUET la katakan. ;))

Aug 14, 2010

ramadhan is coming back!

assalamualaikum..


aku rase maseh belom terlambat untok aku nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK buat semua.
moga ramadhan taon ni memberi seribu makna buat kita..

bagi aku plak, ramadhan taon ni sgt memberi makna. dis is becoz ni la taon pertama aku berpuasa selama sebulan tanpa famili di sisi. sebelom neh pon aku da penah dok ostel, tp tiap kali ujong minggu aku akan baleq umah. tapi taon neh, korang paham2 je la. dah dok jaoh, cane nk baleq kan? aku stat cuti raya pon 9hb; a day before da EID. waaaa~ sedih siot..da macam2 aku mengidam nk makan masakan mak aku. alamatnye x merasa la taon neh.

dats all lah dulu.
t8 care.

Aug 6, 2010

da bersawang?

HAI. HELLO. ASSALAMUALAIKUM.

agaknye da terlalu lame aku ta update blog neh. nak wat cane, TERlalu sebok ngn kolej.
tibe2 ari ni aku rase terpanggil lak nak post sumthing kt MR.belog neh.
rindu btol nk bercerita kt cneh,,
rse rindu nk menaip pon de,,

so far aku punyer study kt KOLEJ MARA KULIM tu tade masalah sangat. cume kekadang tue ade la rase stress yg amat bila terpaksa jawab kuiz bersilih ganti. adoyaiii~ skang neh baru lah aku rase erti kata menjadi seorang pelajar yg SEBENAR. mksud aku, semua kena wat sendiri. da tade lagik SPOONFILL dari cikgucikgu. :))

da masuk 4 bulan ( plus minus la. haha!) aku kt kolej neh,, da macammacam mende baru aku belajar.
the way to live in community,
the way to be independent,
what i have to do so that my time is well-managed.
tapi kekadang aku rase tertekan hidop dalam community,, nk kena jaga perasaan semua orang. hinggakan perasaan sendiri terkorban. urmmm..WTH? macammacam ragam,,tp so far aku maseh boleh sabar lg. hopefully, gunung berapi x meletus sblum i'd finished my programme. (ta nak la bermusuh ngn bdak kolej sendiri kan?) hehe :))

hidop kena la selalu hepi kan? aku pegang prinsip ; u get back what u give. so aku xkan usik org kalo org x usik aku dulu. this is a WARN. haha.(bajet kejam) :P tp aku kt cni best sgt sebab dapat kawan yg memang spotim motim lah. hahaha. terubat jugak la rindu aku kt kawan2 yg lame dgn kehadiran diorang. luv u lah fwen. :)




masa kat cni memang pack. tapi aku maseh lg sempat maen2. ape la nk jadi..mungkin kesedaran tue belom datang lagi kot..tp thx to GOD stakat neh aku maseh lagi boley study ngan elok.. aku pon dah semakin kiut dok kt cni. makan free la katakan. haha! tp kire fair la..makan byk,jalan pon byk. nk naek kt bilik kena panjat bukit++tangga yg menyeramkan dulu. hahaks~



okeh! aku chow dulu. da gelap,,dewan selera a.k.a DS da panggil aku untok makan. hahaha.
t8 care.
bubye!

May 9, 2010

oh IBU !

oh mami ku,
SELAMAT HARI IBU SEDUNIA.
hehe.

oh mami,
penat lelah engkau membesarkan aku
telah banyak wang yg da kau keluarkan untuk menyekolahkan aku
tapi
telah banyak jugak perbuatan ku yg mengguris hati mu
sori la umi,, i ta sengaja. :) i ta pernah niat pon sume tu oke?

adoii, nk jiwang tapi xjadik. rase cam plain je. tadep feelim lgsung. aku susah sket nk tacim-tacim ni. tp for sure, aku nak ucapkan SELAMAT HARI IBU kat mami aku *bajet umi bace belog aku* hakhak! dan jugak kat ibu-ibu yg bace entri aku neh. sesungguhnye pengorbanan-mu ibu amat bernilai. :D

janji untuk mu, oh mami ku.
i akan blaja sunggohsunggoh kt matriks, struggle tok dapatkan 4 flat. insyaallah. moga doa umi sentiasa mengiringi i.
* i? * :p


IBU,,IBU
ENGKAULAH RATU HATIKU. :D

enuf.
t8 care.

bila nqak kawen

hoho. thx to those who asked me this. neh soalan cepumas ke ape ah? *wondering* haha~ hurm, i dont think bout this yet since i'm still a student. so fer me,macam ta patot la pikir pasal kawen, sblum i have at least my degree,aminn~ :)bajet2 pasal kawen ni umo 25 b above la. tp tataw la kalo TERlmbat sgt o TERcepat sgt, jodoh d tgn tuhan. no one knows rite? hehe :D

tanya jgn ta tanya.

last night :p

salam 1 malaysia.
hakhak~
skema jeng aku malam neh. last nite, last but not least. huhu :p

skang neh aku da jarang2 post entri baru. yela, sebok packing barangbarang nak bawak pegi KMK(kolej mara kulim). plis la readers, jgn tnye nape aku decide nk pegi sana coz aku pon cam blanked. ta taw nape KULIM jadik pilihan aku. neway, kulim is not dat bad laa. rite? mybe dye bangunan berusia sket kot. hakhak~ tapi xkesah la. aku pegi nk blaja, bukan nk pegi sukasuka. *ermm, aku da blaja untuk berpositive-thinking skg neh* ekekeke~

so tonite is gonna be my last night to post new entry, nk blogging, nk facebooking, nk stalking DYE nyer wall n to do all that nonsense things la. hakhak~ starting from tomorrow, aku da x boley nk berada dalam talian lg (0n9) sebab aku pegi sana ta bawak lappy. eh kiosk de x kat sane eh? *ermm,,wondering* hehe. kalo aku on9 pon jarangjarang je. da tade mase yg terluang nak terjah korang punyer blog, nk bace korang punyer etri yg bestbest tue. pape pon, t ade mase, aku akn up traffic korang gak, dont worry dude. haha :P

uktuk kesekian kalinya, act aku nak tujukan mende neh untok kawankawan, temanteman serta sahabatsahabat handai aku. aku taw de antara diorang yg sedang membaca, cuma tade yang nak tonjolkan diri aje. *bajet femes* huhu. hokei laah temanteman-ku, aku nk minta maaf bykbyk ngn korang sume, kalo de yg terasa hati ngan aku. sesunngguhnya tu bukan niat, mybe sengaja, eh clap,TA  SENGAJA. eheh. may luck b on your side always. wish all of u all da best in everything u do. dats all. *act,pnjg agy, tpi sebab aku dah gtau kat temanteman pesanan aku neh, so list out yg pentingpenting je la kt entry aku neh. hakhak~

ily all frems.
igt aku selalu okie. :))
gonna mish u all damn much :(

May 5, 2010

kekeliruan yang melampau!

HYE bloggers.

being silence for a few days. meaning that i'm in a big trouble. *yeke? hakhak~ ta kesah la bagi korang masalah aku neh kecik ke, besar ke. tapi bagi haku, memang susah bila nk decide something. espeselly lak bila mende neh berkaitan ngan hidop aku. before that, lupe lak aku nak cakap, 1 mei ari tue, result UPU da kuar. i got an offer from IIUM (uiam) in allianze health science foundation. 22nd of may neh dye nyer registration. && perasaan aku lak, entah la..sukar untuk ditafsir. but something fer sure is aku memang nanges sedu sedan dat day. LOL~ cam budakbudak kecik. y? hoping fer pharmacy foundation too much but cant manage to get the offer, i guess. :((

ramai yg cakap, ' ya, congratez leh uia. so going not? ' && aku pon '?? entah! '
'nape lak, one of best university tuu. y nak rejeck lak?'
actually, haku pon ta taw nape. kuat rasenya hati aku untuk reject uia & smbung blajar kt matriks. padahal da ramai yang cakap, masa oreintation week nanty, aku ley apply nak tukar course. sure boley tp depend on result. tataw laah. memang da tersurat kot, aku punyer kehidupan baru kat KOLEJ MARA KULIM, kedah. bila buka page untuk reject dat uia offer secara on9, gugur sejibik air mataku. hehe :P *mengada lak*. berat aty nk tolak uia bila ramai yg hasut, aku cam bodoh gilew rejek U yg hebat. wargggh. wth?!
OK, i'm dilemma. walopon aku kasi taw mak aku, yg aku da stick ngn decision nak pegi matriks, tp saki baki sesalan still ada. huhu. cane nk wat neh?

watever it is ~
semua preparation untuk pegi matriks aku da wat. da ta boley patah baleq. sukar bagi aku nak susahkan hati mak aku lg. selalu aku je yang bikin masalah. :( entah la pemergian aku kali neh, dengan sukarela atau paksarela. :p

enuf.
mogamoga pemergian aku kali neh, bawak sinar dalam idop aku.
to be frank, aku risau giler bila bestmate aku cakap, 'chaiyokk! frmasi skg neh paling kurang 3.8'
WTH?!
t8 care :D

Apr 30, 2010

ketagih CYBER?

salam midnight. :D

ary neh aku luangkan sepenoh mase bertapa kat umah jew. tade aktiviti menarik, kecuali petang tadi aku kuar jap ngan kazen aku pegi pasar melor. kuar pegi amik cd ADNAN SEMPIT ngan yie. fuhh~ owang da lame bergelak tawa tengop cite tue, aku lak baru jew nk pinjam ngan kawan. kire cam sedikit ketinggalan la. haha. best siot cite tuh. ptg aku habes ngan tengop cite jew. habes adnan sempit, berganti lak ngan ADAMAYA. :D

tengahari tadi lak aku tonton tv gak. pagipagi aku on jew tv, tertengok rancangan APEAPE AJE. aku ta pernah tengop pon rancangan tue, tp ble tgk diorang ngah diskus topik ' KETAGIH CYBER', aku rase cam menarik lak. maklumla, aku neh kan bley jugak dikategorikan sbgai salah seorang penagih cyber neh. hahaha. :P

lagiklagik kuar sal facebook. kan aku da cakap,facebook femes gilew skang neh. even PM pon ade facebook. ONE Malaysia pon ade facebook. huhu. Denga pe yg shamsul ghaughau n kencana bincangkan, byk betul jugak. alam cyber neh mmg bawak byk kebaikan, tapi bila dah d salahgunakan, kebaikan tue dengan sendirinya akan padam && berganti ngan keburukan. Aku rase cam terkejut gilew dengar berita dari kencana. hentah la korang da taw ke belom sal ni. tp bagi owang yang liat nk bace akhbar cam aku neh, maybe belom taw lg.

seorang suami wat status SINGLE kat facebook dye. bila si isteri taw,dye hangin sampai sanggup bunoh suaminya tue. *berita dari spain*
garagara facebook, jadi cam neh. TRAGIStragis.

ade gak kes laki bini cerai berai sebab facebook. tadi mase AAA(ape ape aje) on air, ade yg call. cakap famili dye da alami sendiri. plek kan. yg dah berkuarga tue, kena la taw limitlimit dye bila nk berfacebook. jangan sampai lupe anak bini. && jgan lak jadikan fecebook sbagai tempat nk cari cawangan baru. ta ke naya cam tu. hurmm?

tapi majoriti yang ade account facebook neh sebab nak maen game. tol tak? haha. aku pon sama. da macammacam game aku maen. cume skang neh jew da tak maen. tade mase nk bertapa lamelame depan pc. anakanak sedara aku ramai lagi kt blakang nk kena jaga. haha :/ Memang aku ta nafi la. maen game kt facebook boley betolbetol melalaikan. ade sesetengah tu smpai x perasan yang masa da merangkak hingga ke pagi sebab leka ngan facebook game. macammacam ada. farmville,cafe world,yoville,mafia wars, burnbuddy && macammacam agy laah.

&& ade gak yg berfacebook dengan niatniat yang baek. for instance, berdakwah. kawankawan aku pon ramai gak yg dakwahdakwah pakai facebook neh. pendakwah moden laa katakan. haha. tapi kalo aku la, sebab aku neh nk berdakwah pon ta layak, so aku berfacebook sebab nak tmbah kenalan la. hobi baru aku suke wat bila facebooking, aku suka LIKE page n join group. kawan aku cakap, grouping can foster relationship. so aku pon join la grup manyakmanyak. haha.

cakap pasal facebook lagi, yang paling aku ta suke ialah bila ade yang maen kutuk-mengutuk lam facebook. especially sal artis. memang la ta dinafikan kadangkadang aku pon join gak, tp ber-padapada la. jangan sampai menyakitkan hati orang yang d kutuk serta kuarga dye. contohnye, kes kutuk arwah din beramboi. memang ta patot la. masyarakat malaysia kan kaya ngan budibahasa, so ta elok la bila owang luar tengop sume ni. lagipon, facebook bkn malaysian jew yg guna, its all over da world la. be responsible la babe, nk jaga maruah kaum kita.

enuf
t8 care.
nanite :D

Apr 28, 2010

CIKGU tuisyen?

HELLO.

ary neh da ta ujan. aku rase hepi dalam sedih *paradoks* hekhek~. aku rase hepi sebab mak aku da tak membebel lagi. bila matahari da naek, so boley la kain jemuran dye kering cepatcepat. ni tak, bingit gilew tlinga haku denga syarahan ta berbayar dye tuh sebab kain lembap+hapak. haha. sedih lak sebab aku kan shuke hujan. bila da ta hujan, aku da ta boley laa nak maenmaen air hujan lagi. huhu :)
plus lak bila matahari terik, makin banyak la keje haku kt umah. basuh kaen, jemur kain, lipat kaen, sapu sampah dan lagilagilagi. capekk bangat sihh. :P

ary neh akak aku lak pegi wat medical checkup dye punyer gigi. then otw balik umah, sempat agy dye menyinggah kat pesta buku. hurmm, rugi gilew. kalo aku taw dye nak singgah sana, mesti da 2 3 bijik novel aku kirim. huhu. ade la 7 8 bijik buku latihan math yg dye beli ntuk anak dye yg lemah amatamat subjek math. n aku lak dtugaskan mengajar tnpa gaji kt budakbudak tu. aku pon on jew la walopon berat aty. *tade gaji. haha* lagipon pantang keturunan nenek moyang aku org yg lemah math. haha :)

aku : jawab soalan neh dulu. stat ngn yg senang pnyer. then baru wat yg susah. ermm 2+7 bape?
aisya : 2+7? emmm. emmmm.

eh? ta boley jawab ke? ta patot,ta patot. dye pikir punyer lame cam tu. aku taw laa dia baru jew standard 1, tapi mende tuh kan da blaja. haiyyaa! manyak susa oooo. :p
so bagi mengurangkan kelembaban dye mengira, so aku ajar la sketsket cara nak kira ngan cepat. budak-budak. biasa la, susa paham. tp aku neh hangin smacm jew, TERjerkah dya lak. alahai, kes aniaya btol. sumpah dye serik nak blajo ngan aku lagy pasneh. hahaha.


hokei,
enuf dulu.
t8 care :D

Apr 26, 2010

hujan ohh hujan

HAI sekali lagi.
fuhh~~ buhsan yang amat hari neh. tade keje nak wat. *padahal baju ber-timbuntimbun nk kena lipat*.
biasalaah. aku kan kurang rajin sket. hahaha. ta kesah la. kejap lagik aku transform jadik rajin lak. :/


kali neh entry aku pasal hujan.

Rain is liquid precipitation, as opposed to other kinds of precipitation such as snow, hail and sleet. Rain requires the presence of a thick layer of the atmosphere to have temperatures above the melting point of water near and above the Earth's surface. On Earth, it is the condensation of atmospheric water vapor into drops of water heavy enough to fall, often making it to the surface. Two processes, possibly acting together, can lead to air becoming saturated leading to rainfall: cooling the air or adding water vapour to the air. Virga is precipitation that begins falling to the earth but evaporates before reaching the surface; it is one of the ways air can become saturated. Precipitation forms via collision with other rain drops or ice crystals within a cloud. Rain drops range in size from oblate, pancake-like shapes for larger drops, to small spheres for smaller drops.
[ hahahah. korang x perlu baca sume tuh, aku sajesaje je copy paste from wikipedia. ekekeke :D ]

emmm
masuk hari neh, dah 48 jam ujan turun tanpa hentinya. mula2 lebat, then renyairenyai then lebat balik. cam tu lah kitaran hujan kat area umah aku. [area timor] :)



musim hujan macam neh memang aku nanti nanti kan. ye la. sape ta suke ujan. mybe menyusahkan sket bagi yg tengah keje or orang yg nk kuar lepaklepak tue , tapi fer homie macam aku neh hujan yg turun bagaikan suatu rahmat yg ta terhingga. hahaha. *macammacam LOL*
fuhh~ i suke main hujan. tp bila demam mulaa laa aku moody semacam ajew. sometimes i'll juz stare when people talk. tah la. bila badan demam,mulot pon demam. HAHA :)
hujan memang best. time cuaca yg sejok siot neh memang besh kalo berlingkup ngan selimut atas katil. suatu nikmat yg ta terhingga dari MAHA PENCIPTA :)

enuf.
t8 care :D

bukan rezeki aku.

HAI.

starting on 25th april, spm leavers are announced with the application of KPLSPM [kursus perguruan lepas spm] interview by KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA. And 'good' news is i failed from being shortlisted. ouhh ouhh my heart sank :( *acting jew* hohoho~


Harap Maaf, Nama anda [NURNADIA FATIHAH BT SHAMSUDIN]-[92101703****] tidak tersenarai dalam calon layak temu duga Kursus Perguruan Lepas SPM Ambilan Jun 2010 .



OK, i'm a little shocked. shocked for not being shortlisted to attend the interviewing session. shocked cause i'm not qualified to become a teacher. even though this is not my TOP priority, but ive listed it as my optional career if i failed to become a pharmasict. haha. 2 different world rite?

its okie laah. maybe rezeki aku ade kt tempat laen. and for now, i just need to pray hard for better life.
hope HE will show me the easiest way to accomplish aims of my life. INSYAALLAH.

you too guys~
pray fer my best.

enuf.
t8 care :)

Apr 24, 2010

tiada title ?

HI !
i'm on blogger again.
malam neh, ak nk transform jadik EMO kejap. =DD


wahhh. YES, i'm broken. but not as broken as this. huhu :D
i'd wait fer someone that i noe he neither cares bout me nor knows my existance. :(
cukup laah sekali wahai temanteman. da tade mood aku nk flirting2 neh. hekhek :)


 ermmm.
quote yg amatamat supportive *bagi haku yg da putos harapan neh*.
rase sedih bila engat kisah lalu. memoir aku dan dia. memoir yg sentiasa ade lam ingatan haku.
yea, i didnt lose anythim. but DIA did.
wekkk :P


to all bloggers n readers.
DONT DO THIS!
PLEASE LAA.
aku rase perit gilew.
termakan katakata seorang DIA.
kata macam ni macam tu, tapi sbnarnye tak pon.
maybe konfius ngan feelim sendiri kowt.
sebab DIA laah haku rase mcm tade semangat nk kawan ngan kaum sejenis DIA.
tapi entah kenapa,
aku rase susah untuk menci DIA.


sebelum aku pergi,
transform baleq jadik COOL.
=DD

kenapa dengan facebook ?

HELLO world !


actually da lame aku draftkan entri neh tapi baru ary ni aku d beri chance untok publish.
hurm, mesti de yang pelik kan nape ak post mende neh.

alkisahnya,
pada suatu malam yang hening (haha :/ ) , n malam tu lak aku tade idea nk share ngan andaanda sume
so aku BLOGWALK blog owang n layan GB. then, terjah punyer terjah, aku TERjumpa la satu blog neh, blog yang agak menarik laah. (tp aku lupe la sape nyer blog, sbb mende ni dh lame :D )  lame gilew ak bertapa kt blog dye. selongkar nyer selongkar, then aku jumpe satu entri neh, cakap yg dye memang menci gilewgilew ngan pesbuk. grrppppp! tersentak kejap aku. xsangka lak de jgk owang yang x shuke fb. yela, fb kan ngah hot gilew skang neh. sume ade fb. even ERA FM pon ade facebook gak. kalo open jew memane website, mesti de 'FOLLO ME ON FACEBOOK'.


hurm..
n smpai skang neh i'm wondering nape dye menci sangat ngan facebook.
tapitapi, kalo d pikirpikir baleq, mmg laa fb de byk keburukan.
-melalaikan especially ntuk student
-bazirkan masa n etc
its true that we cant deny these tapi bukan facebook aje yg melalaikan. how abt myspace, friendster,twitter,tagged,yahoo massenger o even blogger? x melalaikan ke? x bazirkan masa ke?
sume same gak kan?


tapi tak kesah la, hak masingmasing kan? ak sajesaje jew postkan pasal neh. korang jangan misunderstand lak okie? kang x pasalpasal smpai surat saman kat umah aku. c u in court? haha :P


however from my side of view laah, aku ta rase yang facebook neh bawa byk sgt keburukan. despite, i wanna thanx to facebook sebabnye :
 
- da strengthen relationship between my friends and i. well, since that i was studying at SMKA (sek men keb agama) last year, so batch aku neh cam ade diskriminasi antara dak laki n dak pompuan. kekadang mende kecik pon bole jadikan sebab untok gadoh. hermmm macammacam kan kisah zaman sebelom matang aku? huhu. so bile da abes skolah neh, sume pakat join fb n diorang aktif semacam aje. risau gak aku, mcm da jadik kes addicted. hahahahaha. so via fb laah kitorang slalu borak2. yg xpernah ckp kt skulah pon, boley jadik close gilew sbb cik facebook laah. :)
 
- akan jadi penghubung aku n kawankawan bile kitorang da berpisah bawak haluan masingmasing nanti.
kitorang da janji akan keepintouch, via fb pon okei ape.
 
- jadi satu medan tempat aku skodeng DYE slalu. huhu. OK i admit i have someone special. someone yg ta pernah tau yg dia special bagi aku. someone yg maybe da lupekan aku. someone yg da tinggalkan aku tnpa secebis berita pon. someone yg sebabkan ak maen tepuk tepuk sebelah tangan.
arghhhh!
TRAGIS btol kesah aku neh. anyway, trimas to fb, sbb aku boley taw update pasal dia selalu. huhuhu. certain owang jew yg taw pasal neh. kalo ade sesape yg nk tanye sal neh lepas neh, i'll juz say SORRY! akan ku kunci erat erat mulot ini. huhu :DD *mode sedis*
 
 
enuf.
t8 care!

Apr 21, 2010

waaa. udah USANG belog neh.

assalamualaikum.
ahlan wasahlan wamarhaban bikum.
*poyo nk jadik tok arab lak malam neh*
ekekekek..

hi, selamat malam temanteman pembaca setia.
(bajetbajet ade la yg bace, t saya jadi SS lak. wakaka :P)
p/s : SS= syok sendiri.


hohoho.
dah agak lama saya ta update blog neh.
fuuhh~~windu bangat sama MR.belog
sowi laah, i tade buah fikiran nk share ngan MR.belog.
hahaha, mengarut jew nadia neh.


walopon tade entri baru
tapi saya tetap setia taw ngn andaanda semua.
slalu je men TERJAHTERJAH blog anda. (mybe x smua kowt. huhu :/)
tp mgkin xtinggal jejak
ye laaa..low profile. wakaka.
ermm tengok!
kan da stat mengarut neh
actly malam neh pon tade idea nk wat entri.
tapi saya xshuke laa tengop blog bersawang.
dats y laa mlalak kt cni.
huh. ntah pape, haha :P


cerita ary neh :
AKHIRNYA!
aku da jumpe blog bestie ak, C YUNIE.
yg dia slalu soroksorok tue. hahahah.
*hepi.hepi*
tapi malangnya dye ta kasi ak hebahhebah ko owang len.
it's okie, its ur privacy.

p/s to yunie : rugi mum. kalu dop mesti ak pomote belog mu cnih doh. hahahah :)


hokei laah.
enuf :)

Apr 17, 2010

matriks, matrix, matrices? haha :P

hi, hello !
selamat malam.


hohoh~
satu title yang agak menyengalkan. 
yesterday [ 16th april ] , 2009 spm leavers are announced
wif the matrikulasi enrollment.
congratez to those who succeed
and to those who failed, dont get frustrated.
u all still boley wat rayuan lagik. okei?


hurm, balik pada hal haku lak.
ak dapat
KOLEJ MARA KULIM, KEDAH.
1-year programme, aliran sains.


neh merupakan suatu berita yg x pernah aku undang lam hidop aku.
sbb since kecik agy haku mmg da plan tanak masuk matriks.
ntah la nape. maybe due to environmental influences kot.
hahaha. biasela, haku neh jenis mudah terpengaruh sket. style waswas gtu. hoho :D
tapi skang neh laen lak jadik. ntah la, jidin da pengaruh minda haku kot.
ekekeke :P
tetibe lak rase cam nk pegi sana.
naknak plak, haku dapat offer matriks sama ngan mira (kazen), tehah, sal, n ramai lagi laah besties aku.


so status haku skang neh ;
DILEMMA.
hoho ;)


nak pegi ke tanak? mira da kompem pegi. skang ni ak kena blaja decide wat is the best fer me. ni mase depan haku. ta boley la nk maenmaen ikot owang ni. tp its quite confusing lol ~
naknak lak, registration fer matriks is on 10th of may.
ari tuh spesel day lol, ari YIK (yayasan islam kelantan) na bagi hadiah kt plajar cemerlang exm 2009. hahaha :PP


tapi hape hape pon,
first priority haku : ASASI FARMASI.
kalo dapat asasi, mmg terang terangan haku reject matriks neh. hohoho ~
since dat upu punye result kuar on 1st may,
so haku still ade chance laa nk pikir btolbtol.
aty berat na pergi asasi, tp entah dapat entah tidak.
so juz wat n c larh.


enuf.
nanite. :D
selamat berblogging temanteman !

Apr 15, 2010

ary neh ; LETIH :P

hi, hello.
assalamualaikum !
~ho ho ho~


fuhhh ! tadep energy shangatshangat nk update blog ary neh.
tapii aku nak cite gak  ngan andaanda sume pasai ary neh.
ary yg sangatsangat GUMBIRA tapi,tapi  MELETIHKAN. haha :D


hokei lets start.
*macam nk berdiskusi ajew. ekekekek*


ary neh haku sama sahabatsahabat pegi jalanjalan kat RANTAU PANJANG. haku rase ta perlu laah aku nk explain scara detail ape && dimana rantau panjang tuh sbb aku rasa sume orang kenal kan?
( eh, eh! ke ade owang x kenal? alahai,,manusia mne laah tue yg sesat kt bumi neh. haha ! ) *juz kiddim.
so, kitorang konvoi 6 buah keta. whoaa! :) seawal jam 9 pagi lagi kitoram da kumpul kt mesjid dekat ngan umah haku. dek sebab nk jimat petrol && masa, so kitoram gerak ikot jalan kampong laah.
*walopon jalan kampong, drift tetap drift. hahaha!*

jalan punyer jalan,
pusing punyer pusing,
smpai da naek lenguh kaki akuh,
tp at last, habuk pon tarak. haha!
ak juz beli rm10-shirt (paling murah. save bujet weyy :P)
&&
 new roxy ( roxy kew? emm, lbey kureng la. haha! )

kol 11.45 kitoram blah.
destinasi seterusnya ialah KB mall.
bajetbajet nak p sane nak survey ak punyer henfon baru.
tp sbb da lewat sgt, kitoram teros baleq jew.
*neh kes mira makan lame laa nih. hahhaha! *

alkisah yg lucunye, pija neh wat hal.
ade ke patut dye kunci keta tp lupe nk amik kunci lam tuh.
cari masalah lak kena pegi beli ruler nk buka keta tuh.
hahahaha
mmg loklak (cuai). :)



p/s : pic neh dicuri dari pesbuk mira. hahaha
sori babe!


enuf.
gud nite :D