Thank you for dropping by. Love you!

Jul 9, 2011

selipar jepun jadi pujaan hati?

Hello. Assalamualaikum.

Sama ada korang perasan ke tak sekarang ni memang dah jadi trend, kuar rumah pakai flip-flop je. Flip-flop atau nama yang sangat famous kat Malaysia ni, selipar jepun.


Korang taw tak macam mana selipar jepun ni dapat nama dia kat Malaysia ni. Dah aku tanya kat mak aku, dia cakap aku buang tabiat haha. So, dengan gigih aku meng-google, ni la jawapannya :


HAHAHA. Boleh caya ke? Entahla, yang penting selipar jepun memang terhangat dipasaran sekarang ni. Dah ade macam-macam pattern dah skang ni. And kalau korang nak taw, kadang-kadang selipar jepun yang orang dok tengok sebelah mata je tu, harga dia sama@lebih mahal dari wedges or heels bagai. Dahsyat kan?


masa mula-mula keluar *zaman mak nenek

Nah, ni selipar jepun zaman sekarang. Macam-macam betul HAHA.







Selalunya kredit kat pompuan la sebab ada banyak pilihan. Nah, xkan lelaki nak pakai selipar jepun katun yang bunga-bunga pink kot.*bajet kiut ke. haha

Kalau pergi mana-mana aje, sekarang ni dah jarang aku tengok yang pakai selipar && kasut yang ladies look tu. Mostly rembat selipar jepun aje. Aku ade je 1. Nak kata selipar jepun tu takde la sangat. Tapi more to sandal tapi yang plastik punyer macam selipar jepun tu. Pakai selipar jepun ni best aje sebab senang dan simple. Takyah nak belit-belit kaki dengan tali bagai macam heels and etc tu. Kalau nak jalan && lari pon senang, probability nak tersungkur tu takde la kan. hehe


gtg~
c ya!


6 comments:

ifwat said...

selipar jepun pun dah jadi macam2 jenis.. hhaa

nadia fatihah said...

nama je selipar jepon, tapi mahal dowh. HAHAHA

jaya jr said...

fipper slipar jepun yang mantap dipakai

nadia fatihah said...

ni mesti pakai fipper ni kan.

zureen said...

hehehehe..
selipar jepun comel ape....

nadia fatihah said...

hahah, yela sebab skang ni dah de mcm2 pattern kan? ce tgk yang zaman dulu kala punyer tuu, hahahaha