Thank you for dropping by. Love you!

Aug 18, 2011

Kata yang bermakna, tapi sukar di lafaz!

Hai !


Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut
Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta



Tiga kata -KRU

Pernah dengar lagu ni tak? Aku suka lagu ni, giler kentang punyer suka. Bagi aku ni bukan lagu gedik dari seorang kekasih untuk kekasih dia aje. Ehem. It is universal.

Tak caya? Hayati lirik dia.

Ok, aku taknak cerita pasal i lap u, u lap me, between lovers. Tapi, between friends and family.
Sama ada korang perasan atau tak, lidah kita memang terkelu untuk cakap

' I love u, my fren'  'I love u mak' 'I love u abah'

Jarang didengar dan jarang disebut. Ye dak?

Mungkin ada antara kita yang memang dah terbiasa dengan semua ni. Tapi aku sendiri admit yang aku pon kadang-kadang susah nak cakap mende-mende cenggini. Ehem. Setakat cakap dalam hati je.


Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa


Kalau nak cakap-cakap 'aku sayang kau' kat wall FB kawan tu memang tadak hal la. Tapi bila berdepan, semua tu cuma hadir dalam hati je, tak terzahir di mulut.

Kenapa susah sangat yer? Sedangkan diorang adalah orang yang kita sayang..

Korang pernah rasa cenggitu tak? Aku 100% yakin, lelaki lagi la susah nak cakap-cakap mende cenggini kat kawan-kawan and family diorang. Kalau kat awek tu boleh pulak kan, dah cakap 100 kali dalam sehari pon still nak cakap lagi.


Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga mempunyai bahu sedia untuk kita bersandar



Kadang-kadang kita tak sedar betapa berharganya orang sekeliling kita. Kita tak hiraukan perasaan diorang. Kadang-kadang bila nak tegur, kita main tegur je. Maklumla dah lama kenal kan. Mungkin kita terlalu selesa dengan title KAWAN tu. Tanpa kita sedar, dah banyak perasaan kita guris. 


Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Ditakdirkan berpisah



So, kawan-kawan aku, andai tiada hari esok untuk kita, aku nak korang tau aku sayang korang *malu
Tak cakap woaini tak bermakna aku tak sayang korang, tapi mungkin aku terlepas pandang tentang ni. Aku taw ade je kawan yang berjauh hati dengan aku. Aku tak sengaja ^_______________________^



c ya!

Untuk kawan-kawan blogger : saya sayang awak semua. tima kaseh support saya! hee :D

33 comments:

Hishyamuddin said...

cayalah..mmg susah nk sebut..hehe

RinsyaRyc said...

Biasala tu..

Selalu sedar bila orang sakitkan hati kita, tapi x sedar kita dh sakitkan hati orang ye kan...?

Raya nanti, bulehlah bermaaf-maafan.. Hihihi^^


Follow saya, saya follow awak ^,~

http://bulatmata.blogspot.com/

RinsyaRyc said...

Biasala tu..

Selalu sedar bila orang sakitkan hati kita, tapi x sedar kita dh sakitkan hati orang ye kan...?

Raya nanti, bulehlah bermaaf-maafan.. Hihihi^^


Follow saya, saya follow awak ^,~

http://bulatmata.blogspot.com/

azeelia azman said...

nehh update nehh..haha..

ape pomm noya,

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru


haha. teruskan mnjadi kawan aku dunia akhirat ^^

*tacing.amek tisu.lapp inguss.

hoho.

nadia fatihah said...

@hishyamuddin : haha, taw xpa. :P

nadia fatihah said...

@rinsyaryc : ha'ah, tapi kadang-kadang kita TERsakitkan hati orang, tak sengaja kan..dats y nk cakap kena fikir dulu, huhu

done follow u :D

nadia fatihah said...

@lia : hahahha, sero nk update lah weh. :P

woaini jugop. haha :P

insyaallah, nk nikoh ajop aku. rumoh xjauh pon. haha :P

saya_arief said...

xpernah disebut rasenye kepada bapak den.
:D

nadia fatihah said...

@saya _arief : hahahaha, sama lah kita :P

EmpayarUtama said...

to fren slalu gak cakap camtu, tp kat mak abah mana ada. Cakap melayu ada hehe :)

miZz_nizZ said...

smuaq org susah sbut cmni kn..=(

ezzu said...

kalu nk sebut i love u mak atau abah memg jarang kot tp kalu sebut sayang tu pernah selalu....malu kot nk sebut t perkataan tu...hehhe

Jiejah Gorjes said...

mekaseh kerna syg akk...eh ada sebut ke??? kihkihkihh

kay masingan said...

memang susah disebut sebab ada sebilangan yang mengaitkannya dengan EGO.

anamizu said...

cik ana sllu gak sbut "i luv u mak" hehe

akoo pae said...

tatau la lagu tu..hee

wah mhayatinye die..gud2
=)

azeelia azman said...

sblom ak nikoh, mesti dohh mu keno nikohh dulu..haha..


:P

ifwat said...

lau laki, takkan la tetiba je nak wall kat member tulis i love u.. tak ke kena cop gay? hahaha

nadia fatihah said...

@empayar utama : hikhik~ kalau sy, kat abah tak pernah..kat mak pernah la hikhik

nadia fatihah said...

@mizz_nizz : susah nk sebut jugak la tu. :P

nadia fatihah said...

@ezzu : hihihi, taw xpa. :p

nadia fatihah said...

@jiejah gorjes : hahhaa, akak ni terperasan pulak yer. kehkehkeh

nadia fatihah said...

@kay masingan : bukan ego,,,alu lerr..

nadia fatihah said...

@anamizu : ek? bagus anak mak. hekhek

nadia fatihah said...

@akoo pae : hahaha, dah takde kerje kan.. :P

nadia fatihah said...

@lia : cesdale betol. hahahahha, aku rasa mu nek pelamin dulu,,mu kan highly demand. hahahhahah :P

nadia fatihah said...

@ifwat : hahahahahahhaa, ala, jgn cakp iloveyou, cakap je, weh aku sayang ko! haha :P

qamarguyz said...

salam ziarah..
hmM..ungkapan sayang paling ikhlas paling sukar nak terluah..
sayangkan emak ayah..
tapi berapa kerat sangat yang terlafaz..
sayangkan awek?
tiap hari i love u k0t

nadia fatihah said...

@qamarguyz : gitu ke? so yang dok cakap2 i love u kat awe dia tu, kiranya syg tak ikhlas la.haha :P

qamarguyz said...

salam ziarah..
betul..kebanyakannya tak ikhlas..
dusta & fana..
dalam hati ada nafsu, ada harapan palsu =)

BuLat i2 CirCLE said...

semua d'atas sy jarang sebut..huhu

nadia fatihah said...

@qamarguyz : wah, taknak kawen la. huhukks

nadia fatihah said...

@bulat i2 circle : hihi, same la. tapi kat mak tu ade la jarang2. bila angin monsun datang. kihkih