Thank you for dropping by. Love you!

Aug 23, 2011

Video : Iklan solat yang memang haraaam nak tengok di Malaysia.

Hai.

Sempena bulan pose ni la kan, aku (merangkap ustazah tak diiktiraf) nak share satu video ngan korang. Video yang berunsur pengajaran sikit. Udah-udah la dua hari ni aku dok post entri merapu. Hahahaha.
Jom baca sini dan sini.

Tak sure la sama ada korang dah tengok video ni atau tak. Dah lama dah mende ni aku draft-kan, cuma baru terasa nak publish. See, bende baik selalu je kita nak lengahkan kan? *syaitan hasut ler tu. kehkeh.


Sila tekan button play yer. Kalau tak, anda akan mengigau malam ni. kihkihkih.

Dah tengok? Korang rasa ada tak dalam kalangan kita ni yang macam wanita dalam video tu? Aku rasa dua tiga kerat jer yang macam tu.

Aku admit aku sendiri pon kalau dah menapak dalam shopping kompleks, bukannya ingat mende lain dah. Kadang-kadang tu, mak aku kol 3 4 kali pon aku still tak notice lagi dapat panggilan dari dia. Maklumla, tengah syok shopping kan. Hehehe.

Ni kan pulak nak solat sejurus masuk waktu. Harammm. Plus pulak, mane ade shopping kompleks kat Malaysia ni yang pasang recording orang azan bila dah masuk waktu or wat announcement ke ape. Lagi dok melalak dengan music ade lah. 

Plus lagi bila dah dekat raya ni. Memang riuh dengan lagu raya lah, start dari bukak mall, sampai nak tutup balik. Macam tu la mall mane-mane pon. Ye dak??

Bila dah macam tu, kita pon solat pada akhir-akhir waktu. Siap aje bagi salam solat zohor, azan solat asar berkumandang.

Dahsyat kan kita? Melompat-lompat gembira syaitan tengok kita macam tu. Kita? Makin lalai dan lalai dan lalai. Jom la sama-sama berubah di bulan mulia ni. =]


sekadar renungan buat diri sendiri dan teman semua.
c ya!

23 comments:

EnciK AxixOu said...

2 la..kite kne b'ingat sendiri la. tngunjawab kite pada DIA kan..huhu

Mohd Izzar said...

terima kasih..atas teguran dan nasihat ini =)

hamzah ian said...

iklan suh solat.. nice one..

harap ada kat mesia ni..

nurain said...

tq...nasihat yg bergune :)

SALAM KENAL..DONE FOLLOW U..FOLLOW BACK YE :) ^^

ahm ahmad said...

nak komen panjang...tapi nak solat dulu heheh!

Cik Bell said...

sayang duit la...hehe

akoo pae said...

huhu die g smayang sorang2 je..?asal tak ajak kawan tu..huhu

ifwat said...

banyaknye dia punya plus2 tuh.. haha. semayang 5 waktu, setiap waktu tu tak sampai 5 minit pun.. tapi tu pun masih ramai yang tak terbuat kan..

farah said...

Malaysia manade iklan2 cenggini kan. ish ish. :)

ciks azie said...

insaf kejap aku ya bace bnde ni..haha

qamarguyz said...

Salam ziarah..
thanz 4 sharing..huhu..
memang bagus laa =)

Nyway sy nak minta jasa baik & sokongan rakan-rakan blogger sikit boleh? Lawati link di bawah & vote di bahagian poll & comment (cari responses ke-36) untuk laman qamarguyz.blogspot.com - Aksara Cinta Ilahi.. ‘Tinta hamba..menuju Yang Esa’..Thanz yer =)

http://komuniti.2dayblogger.com/undian-tagline-blog-terbaik-2011/

si para para said...

kat kita tak adanya iklan macam ni...
sebab?

Shah Blogger said...

nice sharing Nadia.. Btl tu. Shopping komplex sume cam tu. Then 2-3 kerat je cam ppuan tu. sy sendiri x tegolong kot :(

nadia fatihah said...

@encik AxixOu : yap, betul tu..kena sentiasa alert. sebab tu jam tu penting. kihkihkih

@mohd Izzar : hihi, terasa ke? :P sama-sama :)

nadia fatihah said...

@hamzah ian : insyaallah ada, kalau semua orang yang wat iklan tuh solat. huhu

@nurain : ok, i will :)

nadia fatihah said...

@ahm ahmad : cehhhh, dok rumah pon solat ujong wktu ke? hahaha :P

@cik bell : aik? sayang duit ape ni?

ZURAINI said...

betul2. pastu nak cr surau kt mall punye lah payahh. huhu

nadia fatihah said...

@akoo pae : hihi, kawan dia tu uzur kot. :P

nadia fatihah said...

@ifwat : aik? banyak ker? rasa macam ade dua je. kehkehkeh.

eh eh, lebih la lima minit,,ni mesti ifwat semayang macam cangkul tanah ni. hahahahha :P

nadia fatihah said...

@farah : ha'ah tu la pasal..

@azie : hihi, alhamdulillah. tapi, kejap jerrr???? kahkah

nadia fatihah said...

@qamarguyz : insyaallah :)

@si para para : sebab? sebab kat malaysia ni, orang yang wat iklan tak mementingkan solat. wallahualam la, diorang solat or tak,,tapi iklan kat malaysia ni mostly tunjuk orang yang dedah aurat kan? takkan tetiba ade iklan islamic mcm ni pulak..

nadia fatihah said...

@shah blogger : huhu, semoga kita sama-sama berubah.. :)

nadia fatihah said...

@zuraini : ha'ah, betul tu..kalau ade pon, punyer la sempit. aduhhhh