Thank you for dropping by. Love you!

Aug 9, 2011

tak payah belajar susah-susah kalau nak jadi kaya!

Hai !


Korang baca berita tak? Rumah banglo Khairul Fahmi a.k.a Apek akan siap oktober ni. Jeles tak? Dalam usia yang baru menjangkau 22 tahun (ye dak ni?) , dia dah ade sebijik banglo tanpa perlu keluarkan se-sen pon duit dia sendiri. Banglo RM100 000 kot. Arghhhh, sesunguhnya aku jeles! jeles! *hentak-hentak kaki.

Banglo tu adalah hadiah untuk kenang jasa Apek yang dah banyak menyumbang sebagai keeper terbaik Malaysia. 

Senang aje kan jadi Apek. Dok tercegat depan pintu gol, then tepis-tepis bola tak bagi masuk dalam gol, terus dapat sebijik banglo? Aku rasa doktor pon tak mampu nak ade sebuah banglo dalam usia yang maseh muda macam ni. Penat lelah si doktor ni dok hadap buku, last-last gaji diorang lebeh kureng aje dengan pemain bola sepak. Mana tak nya, macam-macam insentif players ni dapat. Bertuah la badan..

Kalau macam tu, aku tak mau sambung belajar dah la. Nak jadi atlet je, untung-untung dapat pangkat 'Datuk' kan? (tapi atlet ape ek? ) haha. :p

Pasal berita putus tunang tu, hope Apek tak down dan tak campur adukkan urusan peribadi dengan kerjaya dia. Peace =.='
c ya!

18 comments:

Popoi said...

ada rezeki kaya la kite,, kih3

Abang Din said...

haha...bkn senang nk tercegat kat pintu gol, cam doktor pon..even betahun2 blaja nk sampai tahap doktor..same la cam apek..bertahun2 blaja nk sampai tahap betul22 mahir..lg pon..kalau banglo 100,000 kire padan la, bawak tanggunjawab, bawak nm mesia, berbanding doktor, bawak pangkat je..haha

nadia fatihah said...

@popoi : insyaAllah. haha :)

nadia fatihah said...

@abang din : ehem. doktor selamatnya nyawa orang la.. :P haha Apek nak selamatkan nyawa sape? Rajagobal ka? hahahaha

adlina said...

nak jd kaya tak semestinya kena pandai..cukup sekadar pndai gunakan otak n peluang yg ada. cth mcm kawan saya...masa sekolah asyik main n ponteng klas aja. skang dh kaya pon sbb dia bijak amek peluang dlm bisnes..hehe

jaya jr said...

apek tak sekolah tinggi2 tapi bakat die kat keeper bola sepak..ok aa tu..sape tak pandai keeper kene belajar jugak laa klo nak ade duit..hehehe

Far8 budak baik said...

pehhhhh banglo...
mmg kaya lahhh
pemain bola kann..
aku main futsal tuk kelab pun..
satu game dapat duit..
mmg kaw2 nye lahh..
huh..kau jeles aku pun jeles..haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

rezeki oh rezeki

kalo ade rezki insyaAllah

:)

nadia fatihah said...

@adlina : haa'ah kan,,rezeki masing2..;)

nadia fatihah said...

@jaya jr : hahahaha, betul3..tak jadi keeper pon, maen mende laen leh kaya gak. :P

nadia fatihah said...

@far8 : ko xyah jeles la,,maen je futsal ko tu. haha :P

nadia fatihah said...

@chokichoki : insyaAllah. rezeki ade kat mana2 aje kan,, :D

miss Tira said...

bestnyew lahhh....

nadia fatihah said...

@miss tira : hihi, rezeki dia kan...

arim said...

wah..rezeki dia la tu kot..

nadia fatihah said...

@arim : ha'ah, rezeki dia kt ctu kan...

azeelia azman said...

noya, masuk angkat berat lahh.haha.

nadia fatihah said...

@lia : hah? gilak ka pa? hahahahhaha.x mboh laaaa. nk drift bleh? :P