Thank you for dropping by. Love you!

Aug 14, 2011

babysitter or bibik?

Hello. Assalamulaikum.



Well, soalan tu ditujukan untuk aku. Aku pon kompius aku ni yang mane satu. Mana tak nya, semua kerja rumah aku sorang yang buat. Sepatutnya aku jaga budak kecik je. Kes dera betol..

Habes aje belajar dekat KM Kulim, akak aku dah awal-awal tempah aku jadi pengasuh anak dia. Nak tak nak, kena terima jugak la. Penat dowh jaga budak kecik. 
Plus pulak kena jaga budak kecik yang tak berapa kecik. Haha. Giler kentang punyer nakal. Sekali dia sepahkan rumah, peluh menitik ibarat tengah bertani kat sawah bila kita nak simpan balik.

Ha, part sepahkan rumah memang aku hangennn. Penat simpan satu rumah. Then, in a blink of an eye, rumah jadi macam tongkang pecah balik. Nah, ni nama dia bukan lagi babysitter, tapi bibik.

Tu tak masuk lagi part diorang dok gaduh segala bagai tu. Sekali nangis, alamak terbalik dunia aku. Memang takkan berhenti punyer kalau tak cukup setengah jam sorang nangis. Adeh.

Aku pulak memang terkenal dengan mak sedara yang garang. Ehem. Pantang aku tengok budak-budak ni buat sampah. Sekali tegur takpa lagi. Tapi bila berkali-kali dah tegur, and diorang buat lagi, memang melangit la tinggi suara aku nanti. Haha. Kejam tak kejam, budak-budak ni kena ajar sikit.

Dok ngan papa mama diorang boleh la nak manja-manja, tapi dengan aku, rotan la aku hulur sebijik sorang. Tapi tak bagi real pon. Acah-acah je. Kihkih~

Orang kata marah tanda sayang kan? Aku memang sayang budak-budak tu. Plus pulak aku takde adik. Tapi aku tak manja okay! Ehem. Kalau budak-budak tu takde, sunyi giler aku rasa. Bosan pon ye. Takde orang nak bergaduh la katakan.


p/s : budak pompuan tu, budak kecik yang paling nakal. aku pon kadang-kadang rasa nak nanges bila kena buli ngan dia. :p

c ya!

14 comments:

azeelia azman said...

muahahahaha..SINGO!!!

Jiejah Gorjes said...

garang ke???? kihkihkihkih

nadia fatihah said...

@lia : hahahhaa, singa yang penyayang :P

nadia fatihah said...

@jiejah gorjes : hahahahha..xde la garang sgt. :P

niera said...

tu jd kenangan tu :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

garangnye . takot takot. hehe

:)

azeelia azman said...

klu dey singo, mno nok penyayang nohh noya.

:P

nadia fatihah said...

@niera : hahaha, ha'ah betul tu..:D

nadia fatihah said...

@chokichoki : hahaxx,,diam! diam! rotan nanti. kihkih

nadia fatihah said...

@lia : hahahha, singo bertempat oke. :P

Addin said...

haha comel jek ! :D

jangan garang garang sngat ye . kehkeh

nadia fatihah said...

@addin : hihi, garang skit2 je. :P

mr.oren said...

hahha...xpa2..tu nama nya belajar dri kehidupan...aku nak ronda2 blog mu lagi ni..hahaha

nadia fatihah said...

@mr. oren : hahahaha, yer yer belajar dari kehidupan. :P ronda jangan tak ronda :P