Thank you for dropping by. Love you!

Aug 27, 2011

Kisah Dua Sekawan : Tak patut betul! Haha.

nota kepala : sorry yer buat temanteman bloggers yang dapat sini dua tiga hari ni. tak sempat nak terjah blog u all balik sebab sibuk ngan raya. kehkehkeh.

Hai !


Di suatu petang, ayam dan lembu sedang meluahkan perasaan masing-masing..

Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!

Lembu : Kenapa kau kata macam tu?

Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!

Lembu : Hah! Buat apa pulak?

Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah tak de nanti. Tapi manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telur aku, macam mana aku nak dapat anak!

Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!

Ayam : ?? Maksud kau?

Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK!


kehkehkeh ! tak boleh blah betul kan?

c ya!


20 comments:

EnciK AxixOu said...

ish2 xpatut

alin said...

erm..erm... speechless..hehe...
camat ari raya =)

recent post;mood raya..

fadh leyanie said...

kahkah..betul2..hampeh betul la manusia ni..
kalaulah lembu boleh bercakap..mesti itu yg akan diluahkannya.:P

Nadia Rosle said...

Nice funny story :)

nadia fatihah said...

@encik axixou : :P

nadia fatihah said...

@alin : hepi eid too :)

nadia fatihah said...

@nadia rosle : :) sy pon nadia jugak heee :D

nadia fatihah said...

@fadh leyanie : hahaha, mesti lembu selalu membebel, manusia minum susu byk :p

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

haha . lawak2 .

kalo lah betoi dorang bole berkata2

:)

nadia fatihah said...

@chokichoki : haha, mesti nmpak kita jer dia dah membebel pnjg dh :P

Far8 budak baik said...

mesti lembu tu ibu
yg penyayang kn..
hahahaha..
kelaka..
tu ar kesian ayam dan lembu..
tgk rimau cool je..
takde org kacau..hak3

aque said...

hahahaha sengal lembu... :)

Cik Bell said...

hahha..hampeh punyer lembu

iMBobo said...

haha kelakar lah entry ni..tp mcmmana nak tahu lembu yg mana satu?hehehehe

Jiejah Gorjes said...

erkk..depa ckp lagu tu???? akk pengsan!!!!

nadia fatihah said...

@far8 : hahahahha, mmg penyayang pon =p

aik? ape kaitan dengan rimau pulak? hahahahaha

nadia fatihah said...

@aque : mmg pon :P

nadia fatihah said...

@cik bell : lmbu kurangg kaseh syg ni. hahahaha :P

nadia fatihah said...

@iMBobo : nk taw lembu yg ne satu? wat ujian darah. kahkahkah

nadia fatihah said...

@jiejah gorjes : hahahhaha. akak mmg suka pengsan :P