Thank you for dropping by. Love you!

Apr 30, 2010

ketagih CYBER?

salam midnight. :D

ary neh aku luangkan sepenoh mase bertapa kat umah jew. tade aktiviti menarik, kecuali petang tadi aku kuar jap ngan kazen aku pegi pasar melor. kuar pegi amik cd ADNAN SEMPIT ngan yie. fuhh~ owang da lame bergelak tawa tengop cite tue, aku lak baru jew nk pinjam ngan kawan. kire cam sedikit ketinggalan la. haha. best siot cite tuh. ptg aku habes ngan tengop cite jew. habes adnan sempit, berganti lak ngan ADAMAYA. :D

tengahari tadi lak aku tonton tv gak. pagipagi aku on jew tv, tertengok rancangan APEAPE AJE. aku ta pernah tengop pon rancangan tue, tp ble tgk diorang ngah diskus topik ' KETAGIH CYBER', aku rase cam menarik lak. maklumla, aku neh kan bley jugak dikategorikan sbgai salah seorang penagih cyber neh. hahaha. :P

lagiklagik kuar sal facebook. kan aku da cakap,facebook femes gilew skang neh. even PM pon ade facebook. ONE Malaysia pon ade facebook. huhu. Denga pe yg shamsul ghaughau n kencana bincangkan, byk betul jugak. alam cyber neh mmg bawak byk kebaikan, tapi bila dah d salahgunakan, kebaikan tue dengan sendirinya akan padam && berganti ngan keburukan. Aku rase cam terkejut gilew dengar berita dari kencana. hentah la korang da taw ke belom sal ni. tp bagi owang yang liat nk bace akhbar cam aku neh, maybe belom taw lg.

seorang suami wat status SINGLE kat facebook dye. bila si isteri taw,dye hangin sampai sanggup bunoh suaminya tue. *berita dari spain*
garagara facebook, jadi cam neh. TRAGIStragis.

ade gak kes laki bini cerai berai sebab facebook. tadi mase AAA(ape ape aje) on air, ade yg call. cakap famili dye da alami sendiri. plek kan. yg dah berkuarga tue, kena la taw limitlimit dye bila nk berfacebook. jangan sampai lupe anak bini. && jgan lak jadikan fecebook sbagai tempat nk cari cawangan baru. ta ke naya cam tu. hurmm?

tapi majoriti yang ade account facebook neh sebab nak maen game. tol tak? haha. aku pon sama. da macammacam game aku maen. cume skang neh jew da tak maen. tade mase nk bertapa lamelame depan pc. anakanak sedara aku ramai lagi kt blakang nk kena jaga. haha :/ Memang aku ta nafi la. maen game kt facebook boley betolbetol melalaikan. ade sesetengah tu smpai x perasan yang masa da merangkak hingga ke pagi sebab leka ngan facebook game. macammacam ada. farmville,cafe world,yoville,mafia wars, burnbuddy && macammacam agy laah.

&& ade gak yg berfacebook dengan niatniat yang baek. for instance, berdakwah. kawankawan aku pon ramai gak yg dakwahdakwah pakai facebook neh. pendakwah moden laa katakan. haha. tapi kalo aku la, sebab aku neh nk berdakwah pon ta layak, so aku berfacebook sebab nak tmbah kenalan la. hobi baru aku suke wat bila facebooking, aku suka LIKE page n join group. kawan aku cakap, grouping can foster relationship. so aku pon join la grup manyakmanyak. haha.

cakap pasal facebook lagi, yang paling aku ta suke ialah bila ade yang maen kutuk-mengutuk lam facebook. especially sal artis. memang la ta dinafikan kadangkadang aku pon join gak, tp ber-padapada la. jangan sampai menyakitkan hati orang yang d kutuk serta kuarga dye. contohnye, kes kutuk arwah din beramboi. memang ta patot la. masyarakat malaysia kan kaya ngan budibahasa, so ta elok la bila owang luar tengop sume ni. lagipon, facebook bkn malaysian jew yg guna, its all over da world la. be responsible la babe, nk jaga maruah kaum kita.

enuf
t8 care.
nanite :D

4 comments:

bh said...

depend on niat gak kan? lain orang lain niat dengan cyber ni

n.a.d.i.a said...

yup. betol3. tp kalo niat salah tu cube2 la betolkan. haha :)

AISHA SAAD said...

aku ta penahhh pon men game kat FB. sebab... malas gilaaa!! mcm tak beshhh je. hahaha

tapi, aku ponn cecukup lah bencii FB untokk mengutukk! nonsense okkk. org nak knl2 die nak mencarut2 lakkk.

n.a.d.i.a said...

haha. xsuke ke game? besh la. hahaha.

btol3. wat saket aty jew.