Thank you for dropping by. Love you!

Apr 24, 2010

kenapa dengan facebook ?

HELLO world !


actually da lame aku draftkan entri neh tapi baru ary ni aku d beri chance untok publish.
hurm, mesti de yang pelik kan nape ak post mende neh.

alkisahnya,
pada suatu malam yang hening (haha :/ ) , n malam tu lak aku tade idea nk share ngan andaanda sume
so aku BLOGWALK blog owang n layan GB. then, terjah punyer terjah, aku TERjumpa la satu blog neh, blog yang agak menarik laah. (tp aku lupe la sape nyer blog, sbb mende ni dh lame :D )  lame gilew ak bertapa kt blog dye. selongkar nyer selongkar, then aku jumpe satu entri neh, cakap yg dye memang menci gilewgilew ngan pesbuk. grrppppp! tersentak kejap aku. xsangka lak de jgk owang yang x shuke fb. yela, fb kan ngah hot gilew skang neh. sume ade fb. even ERA FM pon ade facebook gak. kalo open jew memane website, mesti de 'FOLLO ME ON FACEBOOK'.


hurm..
n smpai skang neh i'm wondering nape dye menci sangat ngan facebook.
tapitapi, kalo d pikirpikir baleq, mmg laa fb de byk keburukan.
-melalaikan especially ntuk student
-bazirkan masa n etc
its true that we cant deny these tapi bukan facebook aje yg melalaikan. how abt myspace, friendster,twitter,tagged,yahoo massenger o even blogger? x melalaikan ke? x bazirkan masa ke?
sume same gak kan?


tapi tak kesah la, hak masingmasing kan? ak sajesaje jew postkan pasal neh. korang jangan misunderstand lak okie? kang x pasalpasal smpai surat saman kat umah aku. c u in court? haha :P


however from my side of view laah, aku ta rase yang facebook neh bawa byk sgt keburukan. despite, i wanna thanx to facebook sebabnye :
 
- da strengthen relationship between my friends and i. well, since that i was studying at SMKA (sek men keb agama) last year, so batch aku neh cam ade diskriminasi antara dak laki n dak pompuan. kekadang mende kecik pon bole jadikan sebab untok gadoh. hermmm macammacam kan kisah zaman sebelom matang aku? huhu. so bile da abes skolah neh, sume pakat join fb n diorang aktif semacam aje. risau gak aku, mcm da jadik kes addicted. hahahahaha. so via fb laah kitorang slalu borak2. yg xpernah ckp kt skulah pon, boley jadik close gilew sbb cik facebook laah. :)
 
- akan jadi penghubung aku n kawankawan bile kitorang da berpisah bawak haluan masingmasing nanti.
kitorang da janji akan keepintouch, via fb pon okei ape.
 
- jadi satu medan tempat aku skodeng DYE slalu. huhu. OK i admit i have someone special. someone yg ta pernah tau yg dia special bagi aku. someone yg maybe da lupekan aku. someone yg da tinggalkan aku tnpa secebis berita pon. someone yg sebabkan ak maen tepuk tepuk sebelah tangan.
arghhhh!
TRAGIS btol kesah aku neh. anyway, trimas to fb, sbb aku boley taw update pasal dia selalu. huhuhu. certain owang jew yg taw pasal neh. kalo ade sesape yg nk tanye sal neh lepas neh, i'll juz say SORRY! akan ku kunci erat erat mulot ini. huhu :DD *mode sedis*
 
 
enuf.
t8 care!

2 comments:

miss hav0c said...

btol3...dpt jumpa semua kwn lama..dr kecik tuh..thx fb!

n.a.d.i.a said...

huhuhu.
btol. jadik jejak kasih lak kt fb :)