Thank you for dropping by. Love you!

Jun 28, 2011

ulangtahun ke-10 !

Hello. Assalamualaikum.

Mungkin ramai yang tak tahu aku ni seorang mak sedara kepada 12 orang budax2. Amacam? Hebad tak? hehe macam da tua sangat lak aku ni. Tapi tak kesah la kan, nampak la mature ckit. Orang kata, sifat-sifat keibuan dalam diri tu dah tersemai hahax *berlagak giler. Kalau orang tua-tua tengok mesti dicanainya aku, mesti diorang dah letak aku dekat ranking yang paling top punyer lah nak wat menantu. Advantage tu, biasala kan orang tua-tua dekat kampung ni, memang suka bawak cerita. ye dak? HAHA

OK, today 28th June is my eldest nephew's birthday. Hari ni dah genap 10 tahun umur dia.



Hmm. Kalau dia xmau solat lagi, dah boleh la aku sebat dia dengan rotan. Kan dah genap 10 tahun!. haha. padan muka ekau wahai budak. Well, kat rumah ni aku memang terkenal dengan keGARANGan aku. Diorang semua memang tak berani punyer-lah nak menentang kata-kata mak sedara dia yang seorang ni haha. TAPI, ade tapi jugak haha, kadang-kadang tu ade la yang tak dengar kata. Mamat yang sorang ni la. Aku memang kurang garang ckit dengan dia, sebab ape-ape aku suke share ngan dia. Dia jugak la partner aku bila nak tengok bola. Memang gempak la bila suara kami berpadu. Lagi best bila mak aku join. *Hebad kan mak aku? hehe. Budak ni bila aku buat baik mula la dia nak pijak kepala. Ape yang aku cakap buat tak endah aje. Kadang-kadang aku sabar je, sebab dah penat nak gadoh ngan dia, kadang-kadang pulak, aku rase macam nak terajang je. Biar patah tulang-tulang kau tu. Kejam kan mak sedara macam ni haha. Takde la, paling menyengit pon, dia kena cubit && tarik telinga je. Takkan la aku nak smackdown lak, aku sayang lagi dia. Ibarat macam adik aku dah. Tambah pulak dengan badannye yang besar & takde rupa budak standard 4 tu.   Paling aku tabik, dia memang sayang giler kat adik-adik dia. Memang risau giler muka bila kitorang acah nak jual adik dia. HAHA.

kek birthday. akak aku lupe typo name2 kat atas tu. HAHA

upacara potong kek?

ni la birthday boy tu. standard 4.
mesti korang susa nak caya kan? HAHA

swit x budak tu? adek dia ler tu. ;)
Well, aku belom pon introduce-kan lagi birthday boy kan? Actually aku terlupa hehe.

Name : Muhammad Luqman Nur Hakim
Nickname : Hakim @ Along
Umoq : 10 Tahun
Briefly description : seorang yang sangat lembat dalam pelajaran tapi sangat cekap bila masuk bab-bab komputer ni. Kadang-kadang aku terkagum sendiri dengan kelincahan otak dia yang nak taw pasal semua benda tu. huhu

Wishes : SELAMAT HARI LAHIR. Along, ekau ni besar dah la. Ce dengar ckit nasehat-nasehat berguna dari mak sedara tersayang nii. HAHA

enuf dulu
gtg~
nunite 
c ya !

3 comments:

N A N I said...

kek tu lawa sangat lah :)

ainondreamergirl♥ said...

emuk teh yo. hehe

nadia fatihah said...

nani : hoho.hasil tangan akak je ni :)

ainon : meme doh. nk samo besar nge pok dio dh. hahahaha