Thank you for dropping by. Love you!

Jun 28, 2011

single itu menyeronokkan!

Hello. Assalamualaikum.

Gud morning everyone! *saje bajet-bajet ade je orang bace blog aku ni. -.-

OK, ramai yang kata hidup single tu membosankan. Ade gak yang cakap orang yang single ni sebenarnya sombong, ego tinggi, jual mahal, nak yang perfect je. Sesetengah orang pulak kata orang yang single ni tak laku. *errrr,,sangat terasa oke. -.- Hm. Aku pon single. Tapi aku tak rase pon aku ni macam yang orang dok cakap tu. Biasala, lain orang lain tanggapan, betul tak? Kalau semua orang sependapat aje, makanya tiada lah variasi dalam bumi kita ni huhu.



From my point of view, being a single one tersangatlah menarik. tak caye? well, orang yang single, nak pergi mane-mane pon boleh, tak perlu la nak mintak izin dengan pasangan dulu. Ni tak, nak g mane-mane, kena roger dulu. Kalau tak, alamatnye perang la lepas tu. ye dak? huhu. Pastu p manemane mesti la jumpe orang yang bapak punyer cun n ganteng kan? ha, mase tu la kita boley manfaatkan mata cantek yang Allah anugerahkan ni tanpa rase bersalah. yela, dah kita tade pasangan kan, so usha je lah. nikmat tuu. *makesure mase padangan pertama tu korang tak berkelip.tengok sampai puas hahaha ^.~ 

kalau kapel, mase bufday pasangan tu, mesti hangpa pening pale dok pikir hadiah ape yang nak kena bagi. Nak bajet duit lagi. Kalau la masr tu ekononi tengah gawat, mau nye lagi la pening haha. Tapi bear in mind ye kawan-kawan, memberi tu biar la ikhlas. Kalau break off ke ape ke, tak de la nak ungkit-ungkit lagi kan? hehe
single is not just a status. It is a sign that kita ni sangat berharga. Tapi TAK la pulak aku maksudkan orang yang kapel ni tak berharga. Cuma bila single, orang selalunya akan pandang tinggi kat kita. Orang laen pon senang nak fren kan? Dekat Facebook tu, sesetengah orang aje yang berani nak ber-hai2 dekat orang yang letak status 'in a relationship', xpon, 'in a open relationship'. Memang berannn mati lah mamat tu, xpon minah tu haha. Single is also a sign that we are wiser than others do. Nak pilih calon untuk diri mesti la yang terbaik kan? Tak guna bercinta kalau tak sehaluan, tak saling memahami. Single is better lah kalau macam tu. ;)

Yang paling aku tak ley blah sekali, nape masih ade jugak orang yang kapel sebab desperate? Kawan kapel, dia cbuk nak kapel jugak. Macam rase tercabar gtu. cehh~ kalau la aku jupe orang macam ni, memang aku tibai cukop-cukop. Awat hang takda perasaan ka nk mempermainkan orang. Bole bla laaa. *sori kasar ckit huhu. Aku memang pantang jumpe orang yang macam ni. Hmm. Tapi aku taw bukan semua macam tu, cume segelintir aje. Tapi disebabkan segelintir orang ni la sesetengah orang serik nak kapel lagi. kan? Kapel pon takde yang salahnye *bagi aku la hehe. Tak salah kalau kita taw jaga adat dan batasnya, taw ape yang haramnye. Perhubungan yang sihat selalunya bertahan lama :) Gaduh kecik-kecik tu biasala. Orang tua-tua kata, sedangkan lidah lagi tergigit, ni kan pula kita manusia yang sememangnya tak de yang sempurna ni kan. Adat la tu, dalam perhubungan mesti ade pasang surutnya. Kalau dah terasa tak sehaluan sangat, just let them go. Mungkin ade orang lain yang lebih baik dan sepadan dengan korang.


cewahh, panjang lebar aku bagi nasehat. Diri sendiri pon xter-nasehat. HAHA. takpe la, mane yang kita boleh share, kita share kan.y not? Kan sharing is caring? huhu. Last but not least, kepada yang single tu, jangan la terasa kerdil sangat. Ramai lagi kawan kita nu ha yang single *termasuk aku.haha. Ade yang siap add aku dalam KELAB SINGLE/BUJANG kat Facebook. haha. lawak giler.

btol kan? Allah dah reserve-kan somebody special kat kita. Cuma kita aje yang perlu sabar menuggunya. huhu.
gtg~
daa
c ya!

9 comments:

Cik SHiNJU said...

Salammmm...

Singgah dr link gengblogger crew pesbuk..

Single mmg best sbb x byk tggjawab lagi..

Sib baik x kawen lagi..heheh

Tapi dlm hidup,kita perlukan teman yg ade disisi ketika susah dan senang..x gitu?

nadia fatihah said...

yela.tapi wat mase skang ni kawan2 kan ade. :))

zakiri said...

yeahhh.....kita sngle...go single....

nadia fatihah said...

ececece~ koya jah..btw tq support aku. HAHAH

kam_hafiz said...

wahhh..bgus nya pemikiran tuan blog nie..
tapi kadang2 single nie bosan gak kn..x d orang nk amek berat pasal kita..

gadis melayu said...

serius atia setuju 101% la.. sape kate single x best.. patutnyer waktu2 nie la kta gunakan sebaek mungkin sbb bila jodoh kta dh smpai nnti.. seumur hidup kta akan bersama dia.. ape pown sentiasa berdoa semoga jodoh kta nnti terpelihara dari segala benda yang tak baek.. amin..^_^

nadia fatihah said...

kam_hafiz : hoho.positive thingking kan bagos. btw, memang la kdang2 bosan.but just find the way untuk buang rasa bosan tu. kawan2 kan ade..anything share ngan diorang la..
well, pasal xde orang amek berat tu, ade sebenarnye. mak ayah :) haha



atia : amin -.-'
orang kata, perangai kita sekarang mencerminkan how our husband to be rite? hehe

azeelia azman said...

hahaha. go single go.

nadia fatihah said...

yeah. GO! haha *loni buleh la oyak gni..muahahah